Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Χρυσοφόρα η καλλιέργεια ροδιάς, με κέρδη 1.200 ευρώ ανά στρέμμα

Σημαντικές υπεραξίες στο "χρηματιστήριο" των αποδόσεων εμφανίζει η καλλιέργεια της ροδιάς, που έλκει τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον των παραγωγών.
Πέραν εξάλλου του γεγονότος ότι η ροδιά είναι ένα είδος που προσαρμόζεται πολύ καλά στο μεσογειακό κλίμα και μπορεί να αξιοποιήσει περιθωριακά και υποβαθμισμένα εδάφη, χρησιμοποιώντας για την άρδευσή της ακόμη και υφάλμυρα νερά.


Πρόκειται για μια εναλλακτική καλλιέργεια με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης, δεδομένου ότι η ελληνική αγορά είναι ελλειμματική και γίνονται εισαγωγές από χώρες όπως η Τουρκία, το Ιράν, η Ινδία, η Αίγυπτος και το Ισραήλ για την κάλυψη των εγχώριων αναγκών.
Τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να αναπτύσσεται κάπως η καλλιέργεια της ροδιάς στην Ελλάδα, κυρίως στο πλαίσιο της συμβολαιακής γεωργίας από εταιρείες που παράγουν χυμούς ροδιού.
Οι αποδόσεις ανά δένδρο κυμαίνονται μεταξύ 40-50 κιλών και ανά στρέμμα 2.500-3.000 κιλών. Το κόστος εγκατάστασης ενός στρέμματος καλλιέργειας ροδιάς ανέρχεται σε 540 ευρώ, ενώ το καθαρό εισόδημα είναι 1.000-1.200 ευρώ ανά στρέμμα.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin