Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Κυριακή 8 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ: Μηνύουν την Sunday Telegraph

Στο εδώλιο της Ελληνικής Δικαιοσύνης θα καθίσουν ο εκδότης της Sunday Telegraph και ο διάσημος Βρετανός δημοσιογράφος Colin Freeman - γνωστός πολεμικός ανταποκριτής - με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης σε βάρος πέντε κτηνοτρόφων από το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο. 

Όπως διαβάσαμε στην εφημερίδα "Πατρίς" και στα news247, οι κτηνοτρόφοι από προσκεκλημένοι σε γάμο στα Ζωνιανά, βρέθηκαν να φιγουράρουν σε εκτενές δημοσίευμα της Sunday Telegraph ως "πρωταγωνιστές" ενός άκρου δυσφημιστικού ρεπορτάζ για την περιοχή με τίτλο: "Ο πόλεμος ανάμεσα στη μαφία της μαριχουάνας και την Αστυνομία διαταράσσει την ειρηνική ζωή του ελληνικού νησιού των διακοπών".
Οι κτηνοτρόφοι στράφηκαν εναντίον της εφημερίδας και του δημοσιογράφου, θεωρώντας ότι το επίμαχο δημοσίευμα στο οποίο απεικονίζονται τα πρόσωπα τους, συνδέοντας τους με τη μαφία των Ζωνιανών, τους διέσυρε και τους συκοφάντησε. Σε βάρος των μηνυόμενων ασκήθηκε ποινική δίωξη για συκοφαντική δυσφήμιση και η υπόθεση θα εκδικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.
Οι πέντε άνδρες, που ζουν στην φυσικά στην Κρήτη, ήταν προσκεκλημένοι σε γάμο στα Ζωνιανά και ο φακός τους έχει απαθανατίσει - εν αγνοία τους, όπως υποστηρίζουν - να κάθονται στα σκαλοπάτια του Ηρώου των Ζωνιανών.
Οι πέντε κτηνοτρόφοι δεν έχουν σχέση με την περιοχή των Ζωνιανών, αλλά βρέθηκαν εκεί απλά για τον γάμο.
Οι ίδιοι έπεσαν από τα σύννεφα όταν πληροφορήθηκαν από συγγενείς και φίλους ότι η φωτογραφία τους με τα πρόσωπα τους φιγουράρει σε εκτενές δυσφημιστικό δημοσίευμα για την Ελληνική Κολομβία - όπως αναφέρονται χαρακτηριστικά τα Ζωνιανά. Μάλιστα επειδή φορούν μαύρα ρούχα, η λεζάντα που συνοδεύει τη φωτογραφία αναφέρει:
"Οι άνδρες φορούν μαύρα πουκάμισα, σύμβολα ανεξαρτησίας και απείθειας προς τον υπόλοιπο κόσμο".
Οι θιγόμενοι κτηνοτρόφοι - δυστυχώς ο ένας απεβίωσε λίγο καιρό μετά την υποβολή της μηνύσεως -είναι οικογενειάρχες και σοβαροί επαγγελματίες, οι οποίοι ουδέποτε έχουν απασχολήσει τις διωκτικές Αρχές και τη Δικαιοσύνη.
Όπως αναφέρεται στη μήνυση, το εν λόγω δημοσίευμα αποτελεί προσβολή της τιμής τους αλλά και αμφισβήτηση της ηθικής, της κοινωνικής αξίας ήτοι περιφρόνηση του προσώπου τους. 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin