Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα, 16 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Μαμά σήμερα να μαγειρέψεις... : Chicken Fajitas (Κοτόπουλο σε τορτίγια)

Chicken Fajitas (Κοτόπουλο σε τορτίγια) 
 Υλικά για 4 μερίδες

* 8 τορτίγιες
* 4 στήθη κοτόπουλου (χωρίς δέρμα και χωρίς κόκαλα) κομμένα σε φέτες
* 3 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες χοντρές
* 3 πιπεριές διαφορετικών χρωμάτων, κομμένες σε φέτες μεγάλες
* 1 / 2 κουταλάκι σκόνη τσίλι (προαιρετικά)
* 2 σκελίδες σκόρδο
*  Χυμό ενός λεμονιού
* 4 κουταλιές της σούπας λάδι
* 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
* 1 κουταλάκι του γλυκού ξηρό Βασιλικό
* 1 κουταλάκι ρίγανη
* 1 κουταλάκι ζάχαρη
* 6 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί ή  νερό
* Αλάτι, πιπέρι


Προετοιμασία

Βάλτε τα τσίλι, το σκόρδο, το κόλιανδρο, τον χυμό λεμονιού, τον βασιλικό, την  ρίγανη, την ζάχαρη, το  κρασί ή το νερό, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα ρηχό πιάτο και αναμελιξτε τα καλά.

Προσθέστε τα κομμάτια κοτόπουλο, ανακατέψτε, καλύψτε τα και αφήστε τα να μαριναριστούν για 1 ώρα ή απο βραδύς στο ψυγείο.

Ζεστάνετε  το λάδι σε ένα τηγάνι ή wok, Στραγγίξτε το κοτόπουλο (φυλάξτε τη μαρινάδα) και τσιγαρίστε στο λάδι μέχρι να ροδίσουν .

Αφαιρέστε το κοτόπουλο απο το τηγάνι .  

Χρησιμοποιώντας το ίδιο λάδι , τσιγαρίζουμε  το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες μέχρι να ξανθύνει και όταν είναι έτοιμο το βάζουμε στην άκρη. Προσθέστε τις πιπεριές στην ίδια κατσαρόλα και προσθέστε λίγο λάδ  αν χρειάζεται και τσιγαρίστε για λίγα λεπτά.


Βάλτε πάλι το  κοτόπουλο, τα κρεμμύδια και την  μαρινάδα στο τηγάνι με τις πιπεριές.

Ανακατέψτε και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά, ή μέχρι το κοτόπουλο έχει ψηθεί καλά.


Σερβίρεται πάνω στις τορτίγιες , με salsa ή με γουακαμόλε , μαλακό τυρί  και ξυνή κρέμα.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow by Email

Follow my blog with bloglovin