Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Το Φαρ Ουέστ ζωντανεύει στην Καβάλα

Οργάνωση σώματος… καουμπόηδων, για να μαζεύουν (με λάσο;) τις αδέσποτες αγελάδες πρότεινε ο δήμαρχος Καβάλας Κώστας Σιμιτσής στη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.
Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο στο οικισμό Χαλκερού, όπου κτηνοτρόφοι αφήνουν ελεύθερες τις αγελάδες να βόσκουν, οι οποίες, αγνοώντας τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, βγαίνουν συχνά στην παλιά εθνική οδό Καβάλας - Ξάνθης αλλά και στην Εγνατία, προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση, ενίοτε και θανατηφόρα αυτοκινητικά δυστυχήματα.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν κάτοικοι της περιοχής στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, συγκεκριμένος κτηνοτρόφος της περιοχής αφήνει αφύλακτα τα ζώα του, με αποτέλεσμα αυτά να περιφέρονται ανενόχλητα είτε μέσα στον οικισμό του Χαλκερού είτε και στις εθνικές οδούς. Μάλιστα, ο πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος Χαλκερού, Σάββας Χατζηβασιλειάδης, έθεσε και θέμα απειλών που δέχονται οι κάτοικοι από τους βοσκούς όταν τους ζητούν να μαζέψουν τα ζώα και σε ορισμένες περιπτώσεις έγιναν καταγγελίες και στην αστυνομία.
Από πλευράς δημοτικής αρχής, ο αντιδήμαρχος Χριστόδουλος Μιχαλάκης -που έχει ασχοληθεί εντατικά με το πρόβλημα εδώ και δυο χρόνια, αλλά χωρίς ενθαρρυντικά αποτελέσματα λόγω εμπλοκής πολλών διαφορετικών υπηρεσιών- ενημέρωσε το σώμα ότι ο δήμος επιβαρύνθηκε με την ταγή 140 αγελάδων, όταν επιχειρήθηκε η περισυλλογή τους με εισαγγελική παραγγελία πριν από περίπου δύο χρόνια. Και η τύχη εκείνων των ζώων αποτέλεσε μεγάλο πονοκέφαλο για τους αρμοδίους του δήμου Καβάλας, καθώς ο υπεύθυνος για το πρόβλημα έχει καταφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, διεκδικώντας αποζημιώσεις από τον δήμο! Πάντως η συμβουλή της εισαγγελέα Καβάλας ήταν να σταματήσει κάθε διαδικασία για τις υπόλοιπες κτηνοτροφικές μονάδες που δημιουργούν πρόβλημα, διότι αυτό επιβάλλει η αρχή της χρηστής διοίκησης. Αν αποζημιωθεί ο ένας κτηνοτρόφος και έχουν προχωρήσει διαδικασίες και για τις υπόλοιπες, θα κληθεί το κράτος να αποζημιώσει 800 ζώα κι όχι μόνο τα πρώτα 140…

Οι ευθύνες… στην εξέδρα
Καθόλου αναπάντεχα εξελίχτηκε η συζήτηση για τις ευθύνες στο δημοτικό συμβούλιο Καβάλας. Οι φταίχτες βρέθηκαν. Η Αγροφυλακή (σ.σ. άραγε λειτουργεί αυτή η υπηρεσία;) και η δημοτική αστυνομία. Εκπρόσωποι από όλες τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου αναζήτησαν τις ευθύνες στα δύο σώματα της δημόσιας τάξης και όλα κύλησαν ομαλά. Ο δήμαρχος ζήτησε να αναλάβει δράση η Αγροφυλακή, ενώ κάλεσε και τους κατοίκους να συνεισφέρουν, διότι έως τώρα, όπως είπε, δεν κατάφεραν να βοηθήσουν ιδιαίτερα στο κυνηγητό των αγελάδων. “Για να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί, προτείνω την οργάνωση ομάδων… ρέιντζερ για να συλληφθούν κάποια από τα ζώα και να διαπιστωθεί σε ποια μονάδα ανήκουν”, αν και όπως είπε, πλέον αφαιρούν τα διακριτικά τους σκουλαρίκια. “Θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες και θέλουμε τη βοήθεια των κατοίκων. Γρήγορα θα οργανώσουμε κάποιον τρόπο για να κυνηγήσουμε και να συλλάβουμε τις αγελάδες”, κατέληξε.
 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin