Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon «Ασπίδα» για τον καρκίνο του προστάτη ... το περπάτημα

 

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Σαν Φρανσκίσκο, υποστηρίζουν πως το γρήγορο περπάτημα μπορεί να βοηθήσει τους άνδρες με καρκίνο του προστάτη να κρατήσουν υπό έλεγχο τη νόσο.

Οι ειδικοί διαπίστωσαν πως ασθενείς με καρκίνο του προστάτη που περπατούσαν έντονα επί τουλάχιστον τρεις ώρες την εβδομάδα μείωσαν στο μισό τον ρυθμό ανάπτυξης του καρκίνου τους σε διάστημα διετίας.

Από την έρευνα προέκυψε επίσης πως το αργό περπάτημα δεν φάνηκε να έχει την ίδια επίδραση, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «Cancer Research».

Στην μελέτη πήραν μέρος 1.455 άνδρες, η πλειονότητα των οποίων βρισκόταν στη δεκαετία των 60. Όλοι οι εθελοντές είχαν διαγνωστεί πρόσφατα με καρκίνο του προστάτη ο οποίος ήταν εντοπισμένος στον αδένα και δεν είχε δώσει μεταστάσεις.

Oι ερευνητές ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να αναφέρουν πόσο ασκούνταν μέσα στην εβδομάδα και τι είδους άσκηση έκαναν. Κατά τη διάρκεια των 31 μηνών της παρακολούθησης κατεγράφησαν 117 περιπτώσεις στις οποίες είτε η ασθένεια υποτροπίασε, είτε εμφανίστηκαν μεταστάσεις του καρκίνου στα οστά είτε υπήρξαν θάνατοι που οφείλονταν στον καρκίνο του προστάτη.

Η ανάλυση έδειξε ότι όσοι άνδρες έκαναν έντονο περπάτημα για τουλάχιστον τρεις ώρες εβδομαδιαίως παρουσίαζαν μικρότερο κατά 57% ρυθμό εξέλιξης της νόσου τους σε σχέση με εκείνους που περπατούσαν με αργό βήμα λιγότερο από τρεις ώρες την εβδομάδα.


 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin