Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Γαλλία και Ιταλία φοβούνται αντίποινα από αλ Κάιντα

Γαλλία και Ιταλία φοβούνται αντίποινα από αλ Κάιντα 
Η Γαλλία και η Ιταλία θα ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας στο εσωτερικό των χωρών τους καθώς και σε διπλωματικές αποστολές τους, φοβούμενες πιθανά αντίποινα μετά τη δολοφονία του επικεφαλής της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Ο γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν δήλωσε σήμερα ότι τα μέτρα ασφαλείας θα ενισχυθούν γύρω από πρεσβείες και επιχειρήσεις της Γαλλίας σε περιοχές υψηλού κινδύνου, ενώ ο έλεγχος περιλαμβάνει μέχρι και την προστασία διεθνών σχολών και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.
 
«Αποφασίσαμε να αυξήσουμε τα μέτρα προστασίας εντός του εδάφους μας, ενώ ζητήσαμε τόσο από τις πρεσβείες μας όσο και από τις γαλλικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις πλέον επικίνδυνες περιοχές του κόσμου, να βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση», τόνισε ο κ. Φιγιόν.

Το ίδιο προτίθεται να κάνει και η ιταλική κυβέρνηση που, μέσω των αστυνομικών της αρχών, θα ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας στη χώρα, ειδικά στο (θρησκευτικά ευαίσθητο) Βατικανό και σε περιοχές αμερικανικών και πακιστανικών συμφερόντων.

«Ο θάνατος του ηγέτη της αλ Κάιντα θα μπορούσε να προκαλέσει μια σειρά από αντίποινα», αναφέρεται από το Τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας καθώς και ότι «θεωρείται αναγκαίο να αυξηθεί στο υψηλότερο επίπεδο ο έλεγχος της χώρας, με ιδιαίτερη προσοχή στους στόχους που θεωρούνται πιο ευαίσθητοι».

Στόχοι υψηλής «ευαισθησίας», σύμφωνα με την ιταλική κυβέρνηση, θεωρούνται διάφορες πρεσβείες και ειδικά εκείνες των Ηνωμένων Πολιτειών και του Πακιστάν, προξενεία, διεθνείς οργανισμοί, όπως ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO), ενώ η αστυνομία σχεδιάζει να αυξήσει την παρακολούθηση των στρατιωτικών βάσεων στην Ιταλία, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin