Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Τι πρέπει να κάνουν όσοι δεν απογράφτηκαν

Τι πρέπει να κάνουν όσοι δεν απογράφτηκαν 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε, αργά χθες το βράδυ, η διαδικασία της γενικής απογραφής πληθυσμού και κατοικιών, η οποία ξεκίνησε πριν από δύο εβδομάδες, προκειμένου να συγκεντρωθούν στοιχεία για τα δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού της χώρας.

Παρά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν ανά την επικράτεια, ικανοποίηση επικρατεί στην Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) για την εξέλιξη της διαδικασίας, ενώ όσοι πολίτες δεν κατάφεραν να απογραφούν μπορούν να απευθυνθούν από σήμερα και μέσα στα επόμενα τρία 24ωρα, στα κατά τόπους γραφεία της ΕΛΣΤΑΤ.

«Μολονότι υπήρξαν προβλήματα, στην πλειονότητά τους οι κάτοικοι της χώρας συνεργάστηκαν άψογα με τους απογραφείς. Η ΕΛΣΤΑΤ ευχαριστεί θερμά όλους τους πολίτες που άνοιξαν την πόρτα τους και βοήθησαν με τη συνεργασία τους στην καταγραφή του πληθυσμού και στη συγκέντρωση όλων των απαραίτητων στοιχείων» δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ανδρέας Γεωργίου.

Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας, είτε λόγω ελλείψεων στις τάξεις των απογραφέων, είτε λόγω της άρνησης μερίδας πολιτών, ο κ. Γεωργίου επισήμανε ότι τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκε σημαντική μεταστροφή του κλίματος, αναφέροντας: «Ειδικά τις τρεις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση στην ανταπόκριση του κόσμου. Ηταν πάρα πολλοί εκείνοι που έρχονταν στα γραφεία μας ή τηλεφωνούσαν και ζητούσαν να απογραφούν, γεγονός που βοήθησε σημαντικά το έργο μας».

Για όσους δεν πρόλαβαν να απογραφούν, ο κ. Γεωργίου διευκρίνισε: «Εάν για οποιονδήποτε λόγο κάποιοι πολίτες δεν έχουν απογραφεί, μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες (σ.σ. από σήμερα Τετάρτη) μπορούν να απευθυνθούν στο γραφείο της γενικής απογραφής, που αντιστοιχεί στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους και να απογραφούν εκεί, αλλά όχι με κατ' οίκον επίσκεψη».

Η Ελλάδα είναι χωρισμένη σε 94 εποπτείες, σε κάθε μία από τις οποίες λειτουργεί ένα ή και περισσότερα από τα 110 γραφεία της ΕΛΣΤΑΤ, όπου μπορούν να απευθυνθούν όσοι πολίτες επιθυμούν να απογραφούν.

Από χθες το βράδυ στην ιστοσελίδα της Στατιστικής Αρχής (www.statistics.gr/portal/page/portal/ESYE) έχουν αναρτηθεί τα κατά τόπους γραφεία, ενώ πληροφορίες δίνονται και από τους 35 τηλεφωνητές.

Τα πρώτα βασικά αποτελέσματα της απογραφής αναμένονται τον Ιούνιο και θα αναφέρονται στον μόνιμο πληθυσμό ανά δημοτική ενότητα της χώρας, καθώς και στην κατανομή των απογραφέντων ανά φύλο. Οι συγκεντρωτικοί ανωνυμοποιημένοι στατιστικοί πίνακες αναμένεται να παρουσιαστούν σε ενάμιση χρόνο.

Ο κ. Γεωργίου ευχαρίστησε θερμά και τους 53.000 απογραφείς, τους 13.000 τομεάρχες και τα 700 στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ, «που εργάστηκαν σκληρά και θα συνεχίσουν να εργάζονται, για την ολοκλήρωση αυτού του τόσο σημαντικού για τη χώρα, έργου» όπως είπε.

Πληροφορίες για τα κατά τόπους γραφεία της ΕΛΣΤΑΤ, για όσους επιθυμούν να απογραφούν μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες, υπάρχουν στον ιστότοπο www.apografi2011.gr Επίσης μπορείτε να επικοινωνείτε και στα τηλέφωνα 213 1352138 - 40

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin