Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Θανατηφόρο βακτήριο προκαλεί αιμορραγίες στο πεπτικό σύστημα

Θανατηφόρο βακτήριο προκαλεί αιμορραγίες στο πεπτικό σύστημα 

Οι υγειονομικές αρχές της Γερμανίας εκφράζουν σήμερα ανησυχία για την ταχεία μετάδοση ενός βακτηριδίου που προκαλεί αιμορραγίες στο πεπτικό σύστημα και που έχει προκαλέσει όπως φαίνεται ήδη ένα θάνατο.

«Μια 83χρονη γυναίκα πέθανε στις 21 Μαΐου, μετά την εισαγωγή της στις 15 Μαΐου στο νοσοκομείο για αιμορραγικές κολίτιδες. Εξετάσεις σε εργαστήρια απέδειξαν τη μόλυνσή της», από εντεροαιμορραγικό E.coli (Eceh), βακτηρίδιο που ευθύνεται για σοβαρά προβλήματα υγείας, αναφέρει το υπουργείο Υγείας της Κάτω Σαξονίας σε ανακοίνωσή του.

Ωστόσο διεξάγεται έρευνα για να διαπιστωθεί με βεβαιότητα η αιτία θανάτου της 83χρονης, προσθέτει το υπουργείο.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, εκατοντάδες επιβεβαιωμένα ή ύποπτα κρούσματα μόλυνσης από το βακτηρίδιο αυτό έχουν καταγραφεί στη Γερμανία, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ-Κοχ (RKI), το ομοσπονδιακό θεσμό που είναι επιφορτισμένος με τον έλεγχο και την καταπολέμηση των ασθενειών.

Στα εκατοντάδες αυτά κρούσματα, περισσότεροι από 80 ασθενείς παρουσίασαν σοβαρά προβλήματα υγείας, τα οποία είναι γνωστά με την ονομασία Ουραιμικό Αιμολυτικό Σύνδρομο (ΟΑΣ).

Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατό να εντοπιστεί η πηγή της πρόσφατης μόλυνσης στη Γερμανία και ως εκ τούτου «δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι εξακολουθεί να υπάρχει», καταλήγει το RKI.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin