Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Συγκεντρώσεις «Αγανακτισμένων» σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Πάτρα

 

Με την ελπίδα να μαζευτούνε όσο περισσότεροι «αγανακτισμένοι»  Έλληνες ακολουθώντας το παραδειγμα των «indignados» της Ισπανίας, διοργανώνονται αύριο ανοιχτές συγκέντρωσεις και κάλεσμα στο Λευκό Πυργο στην Θεσ/νίκη, στο Σύνταγμα στην Αθήνα και στην πλατεια Γεωργιου Πατρα στην Πάτρα στις 6:00 το απόγευμα. Σκοπός της συνάντησης είναι να δηλωθεί ειρηνικά η αγανάκτηση που προκαλεί η εληνική κρίση και οι έλληνες πολιτικοί σχεδόν σε όλο τον ελληνικό λαό και όλα αυτά αυθόρμητα χωρίς κόμματα ομάδες και ιδεολογίες.

Το καλεσμα γινεται μεσω Facebook και έως τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 8000 άτομα στην συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης. Μακάρι όλοι αυτοί αύριο να είναι παρόντες για να δοθεί ένα μήνυμα σε όλους.
Αντιγράφουμε από την σελίδα στο Facebook που έχει δημιουργηθεί για αυτό το σκοπό:
«Διευκρινιστική δήλωση: Με αφορμή την απήχηση που είχε η εκδήλωση διαμαρτυρίας, πρέπει να μοιραστούμε κάποιες σκέψεις μας. Δεν είμαστε ομάδα, κόμμα, σύλλογος ή κάτι άλλο. Φτιάξαμε, πολύ απλά, μία εκδήλωση για να βρεθούμε ειρηνικά. Το «ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ» το υιοθετήσαμε από την ελεύθερη μετάφραση των συμβατικών μέσων για την ισπανική λέξη του κινήματος Indignados.Η λέξη Αγνακτισμένοι δεν θέλει με τίποτα να υποκινήσει ή να υποδείξει τον τρόπο. Απεναντίας, δηλώσαμε από την αρχή ότι θέλουμε να βρεθούμε ειρηνικά και αυθόρμητα. Χωρίς σχέδιο και πλάνο. Μόνο να δηλώσουμε την ειρηνική διαμαρτυρία μας.
Ο καθένας στην σελίδα της διαμαρτυρίας εκφράζει τον εαυτό του και μόνον αυτόν. Χωρίς επιτροπές και ψήφους. Αρα, καλούμε τον καθένα να είναι υπεύθυνος των λόγων και των πράξεων του. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι αρνητικό. Όμως, να μην δημιουργείται άλλη εντύπωση, από ό,τι ισχύει.Δηλαδή μια ειρηνική και αυθόρμητη σύναξη.
Δικός μας αρχικός στόχος είναι να κατεβούμε με τα παιδιά μας, να γνωριστούμε με κάποιους, να συναντήσουμε φίλους και γνωστούς. Με αφορμή αυτό που όλοι ζούμε.Χωρίς σημαίες και πλακάτ, χωρίς κόμματα και οργανώσεις. Αυθόρμητα.
Οι διαχειριστές της σελίδας δεν είναι οργανωτές της εκδήλωσης. Ξεκίνησαν δύο και μετά για πρακτικούς λόγους (κυρίως διάδοσης) γίναν περισσότεροι. Όπως όλοι σας, είμαστε και εμείς αποκλειστικοί υπεύθυνοι των λόγων και πράξεών μας και εκφράζουμε μόνον τους ευατούς μας.Μελέτης Κεχαϊδης, Γιάννης Σημαντήρας.»


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow by Email

Follow my blog with bloglovin