Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 24 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Νεα ασπιρίνη κυκλοφόρησε η Bayer!

 

Η φημισμένη Γερμανική φαρμακοβιομηχανία Bayer κατασκευάστρια εταιρεία της ασπιρίνης ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι κυκλοφόρησε μία νέα εκδοχή του δημοφιλέστατου παυσίπονου.

Πρόκειται για σκεύασμα ταχείας απελευθέρωσης, που σύμφωνα με τους επιστήμονες του Γερμανικού κολοσσού ανακουφίζει από τον πόνο δύο φορές πιο γρήγορα από την κλασική έκδοση του εμπορίου.

Η νέα συσκευασία ταχείας απελευθέρωσης που ονομάστηκε Bayer Advanced Aspirin κυκλοφόρησε στην αγορά κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου σε 500 σημεία πώλησης της αλυσίδας των Wal-Mart Stores ενώ σύντομα θα διατίθεται πλέον σε όλα τα καταστήματα σε εθνικό δίκτυο.

Το προϊόν βασίζεται σε μια νέα τεχνική που προβλέπει τον τεμαχισμό των σωματιδίων του ακετυλοσαλυκιλικού οξέος, πρωτογενούς ουσίας της ασπιρίνης, σε τμήματα που είναι 10 φορές μικρότερα με αποτέλεσμα να απορροφώνται γρηγορότερα και ευκολότερα από τον οργανισμό.

" Η νέα τεχνική επιτρέπει την επιτάχυνση της διάλυσης του δισκίου, της κυκλοφορίας του σκευάσματος στο αίμα και το σημαντικότερο του χρόνου αντίδρασης στο παθογόνο παράγοντα και της ανακούφισης από τον πόνο ", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δρ.Βες Τσετναρόβσκι της Ιατρικής Κλινικής της Bayer.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι κλινικές μελέτες σε ασθενείς που υπέφεραν από πονόδοντο κατέδειξαν ότι το νέο σκεύασμα ενεργεί στο μισό χρονικό διάστημα από ότι το σημερινό προϊόν του οποίου η πρώτη εμπορική κυκλοφορία χρονολογείται το 1899.

Ο εκπρόσωπος της παρασκευάστριας εταιρείας δήλωσε ότι τα αποτελέσματα της μελέτης θα δημοσιευθούν σε επιστημονικές εκδόσεις.

Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν η νέα έκδοση είναι και πιο φιλική με το στομάχι των ασθενών αφού η κλασική ασπιρίνη μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία στα έλκη όσων πάσχουν από αυτό, αλλά είναι κάτι, που όπως ενημέρωσε η εταιρεία, πρόκειται να διερευνηθεί.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin