Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

PostHeaderIcon Στο σφυρί πρώτα ΟΤΕ και Ιππόδρομος – Ακολουθούν τράπεζες και άλλες 6 ΔΕΚΟ

 

Ο Πρωθυπουργός θα πάρει απόφαση πότε θα πωληθεί ο ΟΤΕ
- Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και Αγροτική Τράπεζα παίρνουν σειρά
- Ψάχνουν 4 δισ. από τις ΔΕΚΟ ως τον Οκτώβριο

Τα ασημικά βγαίνουν πλέον και με τη “βούλα” της διυπουργικής στο “στο σφυρί”. Πρώτα απ' όλα ο ΟΔΙΕ. Οι Γάλλοι της PMU κατέθεσαν χθες επίσημη πρόταση και όλα δείχνουν ότι το νερό έχει μπει στο αυλάκι. Σειρά μέσα στο 2012 θα πάρουν και τα ακίνητα της εταιρείας.

Αμέσως μετά ακολουθεί ο ΟΤΕ με την Deutsche Telekom να αυξάνει από το 30% στο 40% το ποσοστό της και το Δημόσιο να παραχωρεί το αντίστοιχο ποσοστό του, με απόφαση όμως για το πότε από τον ίδιο τον Γ. Παπανδρέου, ενώ κανείς δεν γνωρίζει αν θα παραχωρηθεί μέρος ή ολόκληρο το 4% το οποίο κατέχει το ΙΚΑ.

Πλέον συζητείται και πώληση του 31% της ΔΕΠΑ, ενώ ειδικό τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας συναντήθηκε με το γραμματέα αποκρατικοποιήσεων για την πώληση του εμπορικού τμήματος του Παρακαταθηκών και Δανείων, αλλά και για τη μείωση του ποσοστού του Δημοσίου σε Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και Αγροτική Τράπεζα. Το σχέδιο προβλέπει παραχώρηση του 100% του Παρακαταθηκών ενώ για ΤΤ και Αγροτική μελετάται μείωση του ποσοστού του Δημοσίου ως το 2013 και το 2015 αντίστοιχα.

Προς πώληση βγαίνουν η ΕΑΣ και η ΛΑΡΚΟ. Ακολουθούν οι νέες συμβάσεις για τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ και η μετοχοποίηση των κρατικών λαχείων, ενώ ταυτόχρονα σειρά παίρνουν το “Ελληνικό” προς αξιοποίηση, αλλά και η επέκταση της παραχώρησης του “Ελευθέριος Βενιζέλος”.



πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin