Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

PostHeaderIcon Zητούν ελληνικό σπέρμα στην Αυστραλία!

Η Αυστραλία αντιμετωπίζει έλλειψη σπέρματος και οι αρμόδιες αρχές πιέζουν για να αρθούν όλοι οι περιορισμοί στην εισαγωγή  από χώρες του εξωτερικού, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Το πρόβλημα της έλλειψης σπέρματος αφορά ολόκληρη την Αυστραλία και είναι οξύτερο στις πολυπληθέστερες πολιτείες, όπως η Νέα Νότια Ουαλία και η Βικτώρια.Υποστηρίζεται μάλιστα, πως η εισαγωγή σπέρματος θα πρέπει να γίνεται από χώρες από όπου προέρχονται οι κάτοικοι της Αυστραλίας.

Ο διευθυντής της κλινικής εξωσωματικής γονιμοποίησης Melbourne IVF, Τζον Μακμπέν, λέει χαρακτηριστικά: "Έχουμε στεγνώσει. Δεν υπάρχει σπέρμα. Αυτό εγκυμονεί πολλούς κινδύνους γιατί οι γυναίκες που θέλουν να τεκνοποιήσουν καταφεύγουν σε μη νόμιμες διαδικασίες θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους και την υγεία των παιδιών που ενδεχομένως θα κυοφορήσουν".

Κατά τον ίδιο, η μόνη λύση είναι η νομιμοποίηση της εισαγωγής σπέρματος από το εξωτερικό."Έχουμε κατοίκους που προέρχονται από την Ελλάδα, την Ασία, Αραβικές χώρες ή την Ινδία. Κάποια ζευγάρια θέλουν τα παιδιά τους να τους μοιάζουν. Μια λύση θα ήταν, λοιπόν, εισαγωγή σπέρματος από διάφορες χώρες''.

Άφησε δε να εννοηθεί ότι μια από τις χώρες αυτές θα μπορούσε να ήταν και η Ελλάδα, καθώς αποτελεί ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για Αυστραλές που επιθυμούν να κάνουν εξωσωματική γονιμοποίηση, μιας και η έλλειψη δωρητών σπέρματος τις αναγκάζει να στρέφονται προς το εξωτερικό για να αποκτήσουν παιδί.
 Υπολογίζεται πως έως σήμερα, πάνω από 300 Αυστραλές έχουν τεκνοποιήσει στην Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή, η αυστηρή νομοθεσία στην Αυστραλία, που απαγορεύει στους δωρητές να παραμείνουν ανώνυμοι και να αμείβονται, έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του αριθμού τους - σε αντίθεση με χώρες του εξωτερικού όπου οι δωρητές όχι μόνο πληρώνονται αλλά κρατούν και την ανωνυμία τους.

Για την ώρα η πολιτεία του Κουίνσλαντ επιτρέπει την εισαγωγή σπέρματος από ειδική αμερικανική τράπεζα αλλά η ζήτηση είναι σαφώς μεγαλύτερη.

Η Λουίζ Τζόνσον, από την αρμόδια επιτροπή εξωσωματικής γονιμοποίησης της Βικτώριας δηλώνει πως το γεγονός ότι υπάρχει έλλειψη δεν σημαίνει αυτόματα πως θα εισαχθεί σπέρμα από την Ελλάδα και διάφορες άλλες χώρες.

"Υπάρχουν και πολλά νομικά και άλλα περίπλοκα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν" λέει και προσθέτει: "Πάνω από όλα λαμβάνουμε υπ' όψη τα συμφέροντα του παιδιού που θα γεννηθεί και το δικαίωμά του να γνωρίζει ποιος είναι ο βιολογικός του πατέρας, ακόμα και για λόγους υγείας''.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin