Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

PostHeaderIcon Κακόγουστη διαφήμιση με πρωταγωνίστρια Ελληνίδα γιαγιά!

Η εταιρεία «Kraft» παρουσίασε πρόσφατα το νέο της διαφημιστικό για το «Athenos hummus», συνδυάζοντας επιθετική καμπάνια με ολίγο στερεότυπο από Ελλάδα. Μία νέα γυναίκα σερβίρει τους καλεσμένους της χούμους «Αθήνος». 

Στη διαφήμιση παρεμβάλλεται μία Ελληνίδα γιαγιά που σχολιάζει ότι η οικοδέσποινα είναι ντυμένη σαν πόρνη. Με τη σειρά της η γυναίκα αναρωτιέται αν την αποκάλεσε πόρνη και η γιαγιά σπεύδει να το επιβεβαιώσει. Στη συνέχεια, ο αφηγητής στο βίντεο τονίζει ότι «τουλάχιστον η γιαγιά επιβραβεύει το ‘Αθήνος Χούμους’». Και καταλήγει εμφαντικά πως «ίσως είναι το μόνο πράγμα που επιβραβεύει η γιαγιά». 

Ο έμπειρος της διαφήμισης, Μάρτιν Λίντστρομ, δήλωσε ότι η διαφημιστική εκστρατεία θα κατακριθεί. Να σημειωθεί ότι η διαφημιστική εκστρατεία περιλαμβάνει και άλλο σποτ, με ένα ζευγάρι που τρώει γιαούρτι «Αθήνος» για πρωινό, πριν η γιαγιά τους προειδοποιήσει ότι θα πάνε στην κόλαση που δεν είναι παντρεμένοι. 

Η Κάτι Πέιν, αυθεντία δημοσίων σχέσεων προέβλεψε στη «USA Today», ότι το βίντεο θα συνδεθεί με τη νεολαία, αλλά τα σχέδια να εισχωρήσει και στο Διαδίκτυο μάλλον δεν θα ευοδωθούν. Εν τέλει η εταιρεία δεν έχει να ανησυχεί μόνο για το ελληνικό καταναλωτικό κοινό (στις ΗΠΑ), αλλά και για άλλες κοινωνικές ομάδες. Και είναι να αναρωτιέται κανείς, πώς δεν προτίμησε η εταιρεία κάποια από τις ελληνικές πετυχημένες διαφημίσεις που πλάσαρε στην Ελλάδα με γιαγιάδες και μανάδες που φροντίζουν ανακουφισμένες τους κανακάρηδές τους με προϊόντα της «Kraft», τα οποία πρώτα αναγκαζόντουσαν να φτιάχνουν οι ίδιες.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin