Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

PostHeaderIcon Τηλέφωνο καταγγελιών: 1517

 
Σίγουρα όλοι έχουμε πέσει θύματα επιχειρήσεων, καταστημάτων αλλά κυρίως ελεύθερων επαγγελματιών που αποφεύγουν με ευγενικό και και περίτεχνο τρόπο την έκδοση αποδείξεων. Συνήθως ξεχνάνε και πρέπει εσύ να τους το θυμίσεις και τότε ξεκινάει μία σειρά δικαιολογιών:
  • Έλα μωρέ τώρα τι να την κάνεις την απόδειξη.
  • Δυστυχώς δεν έχω πάνω μου, πέρνα ΚΑΠΟΙΑ στιγμή απο το μαγαζί (που συνήθως βρίσκεται τουλάχιστον μακριά απο εσένα).
  • Θα σου κόψω μια απόδειξη για 10 ευρώ και είμαστε εντάξει ( έχεις πληρώσει 100 ευρώ).
  • Σου κόβει μία απόδειξη για 10 ευρώ χωρίς καν να σε ενημερώσει (πάλι έχεις πληρώσει 100 ευρώ)- άμα το αντιληφθείς τότε δυστυχώς έγινε λάθος, χωρίς να επιθυμεί να το διορθώσει.
  • Με μεγάλη προθημεία σου κόβει την απόδειξη με την είσπραξη των χρημάτων μόνο που λείπουν σε αυτήν οι τρυπούλες δηλαδή είναι άχρηστη καθώς δεν περνάει στην εφορία – παροχής υπηρεσιών τις λένε.
  • Μόλις ζητήσεις απόδειξη διπλασιάζεται η αξία της τιμής της εργασίας. 100 ευρώ ήθελε πρίν ζητήσεις απόδειξη …200 θέλει τώρα. Στην καλύτερη περίπτωση σου προσθέτει το Φ.Π.Α. …ΤΥΧΕΡΕ!!!


Αυτό είναι ένα μικρό δείγμα από τις δικαιολογίες που μπορεί να ακούσει κάποιος στην προσπάθεια του να πάρει το μαγικό χαρτάκι. Πολλοί τώρα θα με χαρακτηρίσουν υπερβολικό. Θα υποστηρίξουν ότι τα βγάζουν δύσκολα πέρα και ότι τάσσομαι υπέρ του αδηφάγου κράτους και κατά της προσωπικής επιβίωσης τους.
Τάσσομαι υπέρ των συμφερόντων μου! Διότι όταν μου προσφέρεται μία υπηρεσία ή ένα προιόν σε μία χ τιμή που περιλαμβάνει το Φ.Π.Α.(αν και ιδιαίτερα υψηλό!)  και εγώ δεν λαμβάνω απόδειξη τότε τα λεφτά που έχω χρεωθεί εγώ για το κράτος τα βάζει ο άλλος στη τσέπη του. Με απλά λόγια αν για ένα προιόν έχω πληρώσει την τιμή του που ανέρχεται σε 100 ευρώ τότε τα 23 τα δίνω στο Κράτος, αν όμως δεν πάρω απόδειξη τότε τα βάζει στη τσέπη του ο επιχειρηματίας ως έξτρα κέρδος (συν ότι κερδίζει καθώς θα δηλώσει μειωμένο εισόδημα κ.λ.π)! Ο λόγος που στέκομαι σε αυτό το σημείο είναι γιατί πολλοί επιχειρηματίες ή ελεύθεροι επαγγελματίες κάνουν ότι δεν το καταλαβαίνουν.
Επίσης κάθε φορά που το κράτος χάνει έσοδα επιβαρύνεται ο πολίτης που δεν έχει τη δυνατότητα να φοροδιαφύγει. Όταν δεν μπορείς να φορολογήσεις δίκαια το σύνολο του πληθυσμού φορολογείς άδικα τους λίγους-θύματα που μπορείς.
Θα μπορούσα να παραθέσω και πολλά άλλα επιχειρήματα όπως  ότι αν όλοι συνισφέραμε το κράτος θα λειτουργούσε καλύτερα, αλλά στην Ελλάδα έχουμε μάθει την μεγάλη αξία του παρτακισμού και τα προσωπικά οφέλη και αρετές της και τις έχουμε πλήρως εστερνηστεί.
Στο δια ταύτα τώρα. Τί μπορούμε να κάνουμε σε περίπτωση που κάποιος δεν μας κόψει απόδειξη για οποιοδήποτε λόγο. Υπάρχει μία γραμμη καταγγελιών την οποία προσωπικά έως πρόσφατα αγνοούσα. Καλώντας το 1517 μπορούμε να καταγγείλουμε οποιαδήποτε μορφής φοροδιαφυγή επώνυμα ή ανώνυμα και το ΣΔΟΕ θα εξετάσει την υπόθεση. Μπορεί η προσφερόμενη υπηρεσία να υπάρχει αρκετά χρόνια αλλά τους τελευταίους μήνες το τηλεφωνικό κέντρο έχει πάρει φωτιά απο καταγγελίες. Εύκολα και χωρίς γραφειοκρατικά κολλήματα.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin