Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Ο ενδυματολογικός κώδικας της Ελβετικής τράπεζας UBS

 
Η παγκοσμίου φήμης Ελβετική τράπεζα UBS έχει γίνει αντικείμενο χλευασμού εσχάτως σε ότι έχει να κάνει με τον ενδυματολογικό κώδικα που εφαρμόζει για το προσωπικό της.
 
Ένας οδηγός 44 σελίδων που υποδεικνύει στους εργαζόμενους τις αρμόζουσες, σύμφωνα με την τράπεζα, ενδυματολογικές επιλογές ώστε να εντυπωσιάζουν τους πελάτες της και που πλέον τελεί υπό αναθεώρηση σε μια προσπάθεια της τράπεζας να  εξαλείψει τις ακρότητες. 
 
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κώδικας προτρέπει το γυναικείο προσωπικό της τράπεζας να προτιμά να φορά εσώρουχα στο χρώμα του δέρματος, να φροντίζει στα βαμμένα μαλλιά να μην φαίνεται η ρίζα, να μη βάφει μαύρα τα νύχια του όπως επίσης και τι άρωμα θα φοράει, πως θα βάφεται και μια σειρά άλλων ανάλογων οδηγιών. Και για τα δύο φύλα ο κώδικας συστήνει να αποφεύγεται η αναπνοή τους να μυρίζει σκόρδο ενώ κάνει ιδιαίτερη μνεία για την καθαριότητα των γυαλιών που μπορεί να φορά κάποιος.
 
Οι υπεύθυνοι της τράπεζας αναγνωρίζουν ότι ο κώδικας έχει επιφέρει αρνητικά σχόλια αλλά πιστεύουν ότι δεν έχει βλάψει προφίλ της. Η UBS έχει μακρά παράδοση σε συμβουλές προς το προσωπικό της και μάλιστα ανά χώρα που δραστηριοποιείται παρέχει και εξειδικευμένες συμβουλές. Για παράδειγμα στις ΗΠΑ το προσωπικό συμβουλεύεται να μην κρίνει ποτέ τον προϊστάμενο και στη Ρωσία να μην λέει ποτέ όχι σε πρόσκληση για σάουνα.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin