Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Ξεκίνησε η διάθεση του νέου Facebook Messages (μαζί με το e-mail σε @facebook.com)


Αφού πέρασε πρώτα μια περίοδος όπου η πρόσβαση στο νέο Facebook Messages μπορούσε να γίνει μόνο κατόπιν πρόσκλησης, η υπηρεσία ξεκίνησε να διατίθεται σταδιακά σε όλους τους χρήστες – το ίδιο και τα e-mail τύπου @facebook.com. Το νέο σύστημα μηνυμάτων του Facebook δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να συγκεντρώνει μηνύματα από πολλά διαφορετικά μέσα και συσκευές χωρίς να χρειάζεται να ξεχωρίζει το αν πρόκειται για SMS, e-mail, chat ή προσωπικό μήνυμα.


Οι χρήστες στους οποίους έχει ενεργοποιηθεί η υπηρεσία θα δουν ένα μήνυμα που τους παραπέμπει να πραγματοποιήσουν την αναβάθμιση.
messages
Αφού αυτό γίνει, έχουν τη δυνατότητα να ενεργοποιήσουν το e-mail τους, το οποίο συμπίπτει με το όνομα που έχουν επιλέξει για τη διεύθυνση URL τους στο Facebook (το λεγόμενο “vanity URL”). Επίσης, μπορούν εάν θέλουν να ενεργοποιήσουν την αποστολή και λήψη SMS, αν και στην – αρκετά μεγάλη – λίστα των διαθέσιμων χωρών, δεν συμπεριλαμβάνεται ακόμη η Ελλάδα.
image
Για να αποφευχθεί το προφανές πρόβλημα της συμφόρησης που μπορεί να προκαλέσουν όλα αυτά τα μηνύματα, όσα προέρχονται από φίλους ή από φίλους φίλων εμφανίζονται στο βασικό inbox και όλα τα υπόλοιπα συγκεντρώνονται σε έναν γενικό φάκελο με την ονομασία “Other”.
image
Αν και πολλοί το περίμεναν ως τον «φονιά του Gmail», το Facebook είχε ξεκαθαρίσει από πολύ νωρίς ότι το νέο σύστημα μηνυμάτων του δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για e-mail. Δεν υπάρχει περιοχή συμπλήρωσης θέματος, cc ή bcc, ενώ τα μηνύματα στέλνονται απλώς πατώντας το enter. Από την άλλη, βέβαια, το e-mail στο @facebook.com είναι διαθέσιμο για όποιον το επιθυμεί.
Αν και η ενεργοποίηση του χαρακτηριστικού έχει ξεκινήσει, δεν είναι ακόμη γνωστό το πότε θα ολοκληρωθεί η διάθεσή του σε όλους τους χρήστες.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin