Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Το μυστήριο στον τάφο του Edgar Allan Poe...

 
Μια μυστηριακή παράδοση, όπως φαίνεται, έφτασε στο τέλος της. Ο λόγος για τον ''επισκέπτη'' του τάφου του μετρ της λογοτεχνίας φαντασίας και τρόμου, Edgar Allan Poe.

Η παράδοση, ξεκίνησε το 1949, ακριβώς έναν αιώνα από το θάνατο του κορυφαίου λογοτέχνη.
Κάθε χρόνο από τότε, τα χαράματα της 19ης Ιανουαρίου, ένας μυστηριώδης επισκέπτης, με το πρόσωπο καλυμμένο με μια κάπα, εισέρχεται στο νεκροταφείο που είναι θαμμένος ο Edgar Allan Poe, αφήνει τριαντάφυλλα και κονιάκ στον τάφο του, ενώ κάνει και μια πρόποση στη μνήμη του.

Αυτοί που έχουν καταφέρει να ρίξουν μια ματιά στον θαυμαστή του Poe, αναφέρουν ότι είναι πάντα ντυμένος στα μαύρα με μοναδική χρωματιστή πινελιά, ένα άσπρο κασκόλ.

Μερικές φορές, ο επισκέπτης αφήνει και σημειώματα, ένα από αυτά έλεγε ''Edgar, δεν σε έχω ξεχάσει.''

Το 1998, ένα σημείωμα έλεγε ότι ''ο πυρσός θα αλλάξει χέρια'', υπονοώντας ότι ο εμπνευστής της παράδοσης πέθανε, αλλά το αλλόκοτο έθιμο θα συνεχιστεί μέσω του γιου του.

Σπάνιως, το σημείωμα αναφέρεται σε θέματα της επικαιρότητας.

Για παράδειγμα, το 2001, μερικές ημέρες πριν από τον Τελικό του Πρωταθλήματος Ράγκμπι, ανάμεσα στους Baltimore Ravens, οι οποίοι πήραν το όνομά τους από το βιβλίο του Poe, The Raven και στους New York Giants, το σημείωμα που βρέθηκε στον τάφο έλεγε τα εξής:

''The New York Giants. Σκότος και σήψη και η μεγάλη μπλε κυριαρχία πάνω σε όλους. TheBaltimore Ravens. Χίλιους τραυματισμούς θα υποφέρουν. Edgar Allan Poe για πάντα."

Το συγκεκριμένο σημείωμα, προκάλεσε αναστάτωση, καθώς ο επισκέπτης για πρώτη φορά σχολίαζε τρέχοντα γεγονότα.

Το 2004, μετά την έκρηξη του πολέμου στο Ιράκ, και τη ρήξη στις σχέσεις ΗΠΑ-Γαλλίας, ο επισκέπτης σχολίασε πως ''η ιερή μνήμη του Poe και το τελικό μέρος ανάπαυσής του, δεν χρειάζονται γαλλικό κονιάκ. Η μνήμη του Poe θα ζει για πάντα.''

Τώρα όμως, η παράδοση φαίνεται να σπάει, καθώς για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δεν εμφανίστηκε ο επισκέπτης στο νεκροταφείο.

Οι θαυμαστές του συγγραφέα, περίμεναν όλο το βράδυ στο νεκροταφείο της Βαλτιμόρης, όπου ο Poe είναι θαμμένος, ελπίζοντας ότι θα εντοπίσουν τον ανώνυμο επισκέπτη, που αφήνει πάντα τριαντάφυλλα και κονιάκ, στην επιτύμβια πλάκα του Poe. 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin