Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon «Έρχεται» η ετικέτα στα προϊόντα που παράγονται με αιολική ενέργεια

 

Τη δημιουργία της πρώτης παγκόσμιας ετικέτας ενημέρωσης των καταναλωτών για τις εταιρίες που χρησιμοποιούν αιολική ενέργεια για την παραγωγή των προϊόντων τους υποστηρίζουν διεθνείς επιχειρήσεις και μη κυβερνητικές οργανώσεις.



Η πρωτοβουλία WindMade αποτελεί άμεση απάντηση στην αυξημένη απαίτηση των καταναλωτών για αειφόρα προϊόντα, υπογραμμίζουν το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αιολικής Ενέργειας (GWEC), η WWF, ο Όμιλος LEGO, η Πρωτοβουλία «Παγκόσμιο Συμβόλαιο» του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (UN Global Compact), ο όμιλος Vestas Wind Systems, η εταιρία PricewaterhouseCoopers (ως επίσημη αρχή πιστοποίησης του WindMade) και το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg (ως επίσημη πηγή πληροφοριών για το WindMade).

Παγκόσμια έρευνα σε περισσότερους από 25.000 καταναλωτές, σε 20 αγορές, έδειξε ότι το 92% των ερωτηθέντων πιστεύουν πως η ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι μια καλή λύση στο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής και ότι, εάν είχαν επιλογή, θα προτιμούσαν τα προϊόντα που παράγονται με τη χρήση αιολικής ενέργειας, ακόμη και αν είναι ακριβότερα.

«Οι κυβερνήσεις καθυστερούν επιδεικτικά, όμως οι καταναλωτές θέλουν να δουν αλλαγές άμεσα. Με την ετικέτα WindMade, θέλουμε να στηρίξουμε την αλλαγή που ζητά επιτακτικά ο κόσμος», δήλωσε ο Στιβ Σόγερ, γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αιολικής Ενέργειας και προσωρινός διευθύνων σύμβουλος της πρωτοβουλίας WindMade.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin