Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Η μαγική κηραλοιφή για το σύγκαμα...

4392971128 0d5c384568 Η μαγική κηραλοιφή για το σύγκαμα 
Όταν πρωτοδιάβασα τί μπορούν να κάνουν οι κρέμες για το σύγκαμα στο δέρμα του μωρού μου καθώς και τα βλαβερά συστατικά που περιέχουν, τρόμαξα. Μπορεί να διατείνονται ότι είναι απαλές, υποαλλεργικές, ειδικά μελετημένες και δεν ξέρω ‘γω τι άλλο, αλλά είναι τίγκα στο πετρέλαιο και σε πολλές άλλες αμφιλεγόμενες ουσίες.

Επίσης, βλέποντας γύρω μου άλλες μαμάδες, διαπίστωσα ότι σχεδόν καμία δεν τις χρησιμοποιεί μόνο στο σύγκαμα αλλά κάθε μα κάθε φορά που αλλάζεται η πάνα για να προλάβουν ερεθισμούς. Είπα λοιπόν να το ψάξω καλύτερα, διότι δεν γίνεται από τη μια να προσέχουμε τα γεννητικά όργανα των μωρών σαν παλαβές και από την άλλη να τα παστώνουμε χημικά. Όσο αποτελεσματικές κι αν είναι σε δύσκολες στιγμές, όλες αυτές οι κρέμες του εμπορίου, σίγουρα δεν είναι αθώες.

Χρειάστηκε μονάχα ένα τηλέφωνο στην μαμά μου για να μάθω την παραδοσιακή συνταγή της κηραλοιφής που φυσικά είχε μάθει κι εκείνη από την μαμά της. Σύντομα διαπίστωσα ότι την ήξερε όλος ο κόσμος εκτός από εμένα. Και την χρησιμοποιούσαν παντού, όχι μόνο στο σύγκαμα. Είναι ιδανική καλμαντική αλοιφή για τις πληγές του θηλασμού, για το ερεθισμένο δέρμα, ακόμη και για εγκαύματα.
Λοιπόν, πάρε τη συνταγή που είναι πανεύκολη και θα με θυμηθείς:

Υλικά
 
- Ελαιόλαδο (150ml)
- Φυσικό κερί μέλισσας (1 κουτ.γλυκού)
Εκτέλεση
Βάζεις το κερί σε ένα μπρικάκι στη φωτιά και περιμένεις να διαλυθεί. Ρίχνεις μέσα το ελαιόλαδο και ανακατεύεις καλά. Μόλις κρυώσει είναι έτοιμο για χρήση. Μοίρασέ το σε γυάλινα βαζάκια και έχε το έτοιμο για κάθε ερεθισμό. Θα εκπλαγείς από τα αποτελέσματα.
Α! Και δεν χρειάζεται να την φτιάχνεις συχνά. Διατηρείται πολύ καιρό η κηραλοιφή, καλό είναι όμως το καλοκαίρι να την έχεις στο ψυγείο.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin