Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Πρόωρη σύνταξη στους... μπαμπάδες

Παράθυρο για νέες πρόωρες συνταξιοδοτήσεις στο δημόσιο τομέα ανοίγει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Οικονομίας σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας ετοιμάζουν διευκρινιστική εγκύκλιο με την οποία δίδεται το δικαίωμα πρόωρης συνταξιοδότησης ταυτοχρόνως σε άντρες και γυναίκες γονείς ανηλίκων τέκνων.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο το δικαίωμα συνταξιοδότησης θα έχουν τόσο ο πατέρας όσο και η μητέρα ανηλίκου τόσο για τους τρίτεκνους, όσο και για τις υπόλοιπες κατηγορίες. Συνεπώς:

1. Οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν 3 παιδιά αποκτούν και αυτοί δικαίωμα πρόωρης εξόδου στο 52ο έτος με 21 έτη υπηρεσίας το 2011. Ταυτόχρονα με την χρήση του ίδιου δικαιώματος από την μητέρα των παιδιών. Το δικαίωμα αυτό δεν χορηγείται διαζευκτικά στον έναν εκ των δύο συζύγων αλλά και στους δύο ταυτόχρονα.

2. Οι άνδρες δικαιούνται πρόωρης σύνταξης με ανήλικο παιδί, παράλληλα με την χρήση του ιδίου δικαιώματος από την μητέρα. Και στην περίπτωση αυτή ισχύουν οι ίδιες προϋποθέσεις αναγνώρισης και πλασματικών ετών ασφάλισης.

Οπως είναι φανερό μετά την εξέλιξη αυτή θα υπάρξει νέο κύμα φυγής των δημοσίων υπαλλήλων προς τη συνταξιοδότηση σε μια εποχή που η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να μειώσει τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin