Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Ταντρικό σεξ: Βαρεθήκατε όλα τα άλλα;


Η μυστικιστική φιλοσοφία του Τάντρα, με ρίζες που χάνονται βαθιά στην ιστορία των ινδικών θρησκειών, αν και δύσκολο να οριστεί με μερικές κουβέντες, σκοπό έχει, όπως εξηγεί με απλά λόγια ο David Gordon White, να χειραφετήσει την εσωτερική μας ενέργειας και να μας δείξει πώς να την διοχετεύουμε στον ανθρώπινο μικρόκοσμό μας με δημιουργικούς τρόπους, απελευθερωμένη από όποιες αναστολές. Με αυτό, το άτομο που εξασκεί τον ταντρισμό, επιτυγχάνει, σύμφωνα με την θεωρία, την απόλυτη πνευματική και σωματική ολοκλήρωση. Αν υπάρχει ένας τομέας, στον ανθρώπινο μικρόκοσμο, στον οποίον θα μπορούσε να εφαρμοστεί η παραπάνω φιλοσοφία με μεγάλη επιτυχία, αυτός είναι το σεξ. Το «πείραμα» έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια και, όσοι συμμετέχουν σε αυτό, δηλώνουν… ενθουσιασμένοι!


Τι ξέρουν που δεν το ξέρουμε

Ο Στινγκ, ο Γούντι Χάρελσον, η Σκάρλετ Γιόχανσεν είναι κάποιοι μόνο από τους διάσημους «ταντριστές», οι οποίοι ακολουθούν χρόνια τώρα έναν γενικότερο τρόπο ζωής, ο οποίος τους υπόσχεται ολοκλήρωση. Με επίκεντρο, ωστόσο, την σεξουαλική ολοκλήρωση, το Τάντρα μαθαίνει στους «πιστούς» του να χρησιμοποιούν την ενέργειά τους έτσι ώστε να απολαμβάνουν ακόμα μεγαλύτερη σεξουαλική ευχαρίστηση. Δεν είναι λίγοι, μάλιστα, αυτοί που υποστηρίζουν ότι οι οργασμοί που προσφέρει το ταντρικό σεξ είναι πέρα από κάθε φαντασία. Θεωρεί, όμως, το σεξ ιερή πράξη και ως τέτοια την πραγματώνει με μία σειρά τελετουργικών, τα οποία απαιτούν άψογη συνεργασία ανάμεσα στην ψυχή, το μυαλό και το σώμα. Επιπλέον, απαιτούν χρόνο, υπομονή και αφοσίωση.

Στην πράξη

Η «πράξη» στο ταντρικό σεξ αποτελεί μία εντελώς διαφορετική έννοια από αυτήν που έχουμε -ως δυτικοί- συνηθίσει. Αν αναζητάτε έναν τρόπο να ανανεώσετε την σεξουαλική ζωή εύκολα και γρήγορα, το Τάντρα σίγουρα δεν είναι αυτός. Καλό είναι, λοιπόν, να γνωρίζετε εκ των προτέρων πως βασικός «προορισμός» του ταντρικού σεξ δεν είναι ο οργασμός, αλλά το «ταξίδι». Και αυτό γιατί παρατείνοντας την πράξη, το ζευγάρι αυξάνει την δυνατότητα της σεξουαλικής ενέργειας αλλά και του μεταξύ τους συναισθηματικού δεσίματος. Ακόμα και από ιατρικής άποψης το Τάντρα ωφελεί, όπως λένε ψυχολόγοι και ερευνητές, καθώς αυτό το δέσιμο ανάμεσα στο ζευγάρι κατά την διάρκεια της πράξης μειώνει τις ορμόνες του στρες και αυξάνει την ευεργετική σεροτονίνη.

Για να πραγματοποιηθεί με τη μέγιστη επιτυχία, το ταντρικό σεξ προϋποθέτει κάποιους «κανόνες», όλοι εκ των οποίων είναι εξίσου σημαντικοί. Ποιοι είναι αυτοί;

Η δημιουργία της κατάλληλης ατμόσφαιρας: Ένα άνετο, χαλαρό, «ζεστό» περιβάλλον, το οποίο θα είναι καθαρό, θα μυρίζει ωραία, θα έχει απαλά σημεία (έπιπλα, υφάσματα, μαξιλάρια), θα πλημμυρίζει χαλαρωτική μουσική, αποτελεί ιδανικό σκηνικό για το ζευγάρι.
Η αναπνοή: Έχετε δοκιμάσει να αναπνεύσετε την ανάσα του συντρόφου σας; Ο εναρμονισμός της αναπνοής είναι ο πιο εύκολος τρόπος να συγχρονιστείτε με τον παρτενέρ σας. Βάλτε την ανάσα του μέσα σας, καθώς εκείνος θα εκπνέει και κάνετε και εσείς το ίδιο με την δική σας ανάσα. Καθώς θα εκπνέετε προσπαθήστε να βάλετε ενέργεια στην ανάσα σας, με αυτόν τον τρόπο μοιράζετε όλον σας τον εαυτό με τον άλλον.

Μάτια ερμητικά ανοιχτά:

Η οπτική επαφή είναι βασική στο ταντρικό σεξ γιατί, όπως και η ανάσα, δημιουργεί ισχυρό δεσμό με τον παρτενέρ κατά την διάρκεια του σεξ. Δεν είναι, βέβαια, πάντα όσο εύκολο ακούγεται, αλλά διατηρώντας τα μάτια συνεχώς ανοιχτά, κανείς βλέπει εικόνες και βλέμματα του συντρόφου του που δημιουργούν μία ακόμα καλύτερη οπτική για το ποιος πραγματικά είναι. Είναι όμως, σημαντικό, να χρησιμοποιεί κανείς όλες τις αισθήσεις για να απολαύσει το σεξ στο έπακρο.

Απόλαυση με διάρκεια:

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, όσο πιο πολύ καθυστερήσει η κορύφωση, τόσο πιο έντονη θα είναι. Συγκεκριμένος χρονικός κανόνας δεν υπάρχει -π.χ. ο Στινγκ είπε κάποτε πως καθυστέρησε την κορύφωσή του για 36 ώρες- αλλά η ένταση πρέπει να κλιμακώνεται σταδιακά. Πάρτε, λοιπόν, βαθιές αναπνοές και συνεχίστε να κάνετε αυτό που βλέπετε πως ευχαριστεί τον άλλον

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin