Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Επέστρεψε την εικόνα

 
Μεταβυζαντινή εικόνα του Χριστού παραδόθηκε από τον δημοφιλή καλλιτέχνη της ποπ μουσικής Μπόι Τζορτζ στον Επίσκοπο Νεαπόλεως Πορφύριο, εκπρόσωπο της Εκκλησίας της Κύπρου στην ΕΕ.
Ο καλλιτέχνης δήλωσε ότι αγόρασε την εικόνα «καλή τη πίστη» το 1985 από έμπορο έργων τέχνης στο Kings Road του Λονδίνου, χωρίς να γνωρίζει την πραγματική της προέλευση.

Ανακοίνωση της Εκκλησίας της Κύπρου αναφέρει ότι η εικόνα ανήκει στον ναό του Αγίου Χαραλάμπους, ο οποίος βρίσκεται στο κατεχόμενο από το 1974 Νέο Χωριό Κυθρέας.

Η εικόνα, η οποία εντοπίστηκε τον περασμένο Νοέμβριο σε τηλεοπτική εκπομπή με τον Μπόι Τζορτζ, κλάπηκε από τις κατοχικές δυνάμεις για να καταλήξει σε κατάστημα εμπόρου τέχνης στο Λονδίνο. Ειδικοί βυζαντινολόγοι και ο πρόσφυγας ιερέας του χωριού έδωσαν τις σχετικές μαρτυρίες προς τον Βρετανό καλλιτέχνη. Στην επιτυχία της προσπάθειας επιστροφής της εικόνας στην Εκκλησία της Κύπρου συνέβαλαν η Ύπατη Αρμοστεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Λονδίνο και οι κύριοι Γιάννης Καπόνης (εκδότης) και Γιάννης Θέμης (μουσικοσυνθέτης)

Σε ένδειξη ευαρέσκειας για τη χειρονομία του δημοφιλούς καλλιτέχνη ο Επίσκοπος Νεαπόλεως του δώρισε σύγχρονη βυζαντινή εικόνα του Χριστού με την ευχή και άλλοι να μιμηθούν το παράδειγμά του.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin