Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Αυστραλία: Συνεχίζεται η εκστρατεία υπέρ της Ελληνομάθειας

 image
Σε πρόσφατη αλληλογραφία με το Αυστραλιανό Ελληνικό Συμβούλιο Ν.Ν.Ουαλίας, ο βουλευτής Greg Hunt επιβεβαίωσε τις επαφές του με τον Ομοσπονδιακό Υπουργό Παιδείας Peter Garrett, σχετικά με τη θέση των Ελληνικών στο Ενιαίο Αυστραλιανό Πρόγραμμα Διδακτέας Ύλης Γλωσσών.
Στην απάντησή του στον Φιλελεύθερο βουλευτή Flinders (στην Victoria), ο κ. Garrett επανέλαβε την θέση της κυβέρνησής του υπέρ «της γλωσσικής παιδείας στα αυστραλιανά σχολεία», δηλώνοντας ότι «η Ελληνική είναι μια από τις κορυφαίες κοινοτικές γλώσσες, μία αντανάκλαση των σημαντικών συνεισφορών της ελληνο-αυστραλιανής παροικίας στην πολιτιστική και κοινωνική εξέλιξη της Αυστραλίας».

Το ΑΕΣ (Ν.Ν.Ο.) ευχαριστεί τον κ. Hunt για τη δράση του εκ μέρους της ελληνο-αυστραλιανής παροικίας και καλεί όλους τους βουλευτές να μιμηθούν το παράδειγμά του.
Η Ελληνομάθεια είναι από τα κορυφαία θέματα για την παροικία μας. Το ΑΕΣ (Ν.Ν.Ο.) αναμένει την αναμενόμενη ανακοίνωση της αρμόδιας επιτροπής ACARA για την μελλοντική πορεία της γλωσσομάθειας στη Αυστραλία όπως και την επιβεβαίωση ότι η ελληνική γλώσσα θα συμπεριληφθεί στο υπό διαμόρφωση Αυστραλιανό εκπαιδευτικό σύστημα.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin