Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Αυστραλία: Ομογενής σοπράνο στα χνάρια της Κάλλας

 image
Η ελληνικής καταγωγής σοπράνο Έλενα Ξανθουδάκη, θα έχει τον κεντρικό ρόλο της Ευρυδίκης στην όπερα του Χάιντν «Η ψυχή του φιλοσόφου», η οποία θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Αυστραλία από την Όπερα Pinchgut του Σίδνεϊ.
Η Έλενα Ξανθουδάκη γεννήθηκε στη Μελβούρνη, αλλά ζει μόνιμα στη Γλασκώβη. Σπούδασε δύο χρόνια αστροφυσική, προτού επιλέξει να αφιερωθεί στην όπερα. Η 29χρονη ομογενής χαρακτηρίζεται ανερχόμενο αστέρι από τον αυστραλιανό αλλά και το διεθνή Τύπο. Η ίδια αναφέρει ότι εμπνέεται από την Ελληνίδα σοπράνο Μαρία Κάλλας και την Αυστραλή σοπράνο Joan Sutherland. «Έχω το καλύτερο και από τους δύο κόσμους», δηλώνει.

Ο δρόμος προς τη διεθνή καταξίωση της ξεκίνησε το 2003, όταν κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο, Ορατόριο-Λιντ, του διεθνούς διαγωνισμού «Μαρία Κάλλας» που έγινε στην Αθήνα. Αυτή η διάκριση την οδήγησε στο Musical Olympus International Festival, στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, όπου γίνεται η παρέλαση των καλλιτεχνών που έχουν διακριθεί στους σπουδαιότερους διεθνείς διαγωνισμούς. Ακολούθησαν πολλά άλλα βραβεία, ογδόντα συνολικά, ενώ πρόσφατα ήρθε τρίτη στο διαγωνισμό Operalia του Πλάσιντο Ντομίνγκο. Μετά τις παραστάσεις στο Σίδνεϊ, η Έλενα θα εμφανιστεί σε παράσταση της Όπερα του Κεμπέκ στον Καναδά ενώ για το 2011, εκτός των άλλων, έχει ήδη κλείσει παραστάσεις στη New York Metropolitan Opera και στη Royal Opera House Covent Garden του Λονδίνου.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin