Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Η έκθεση «Η Μάχη του Μαραθώνα: διαχρονικό πρότυπο ηρωισμού-αέναος πηγή έμπνευσης»

 
Η έκθεση «Η Μάχη του Μαραθώνα: διαχρονικό πρότυπο ηρωισμού-αέναος πηγή έμπνευσης»,στο παράρτημα του ΕΙΠ στο Βερολίνο

Στο Βερολίνο, και συγκεκριμένα στο παράρτημα του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού (ΕΙΠ), μεταφέρεται η έκθεση «Η Μάχη του Μαραθώνα: διαχρονικό πρότυπο ηρωισμού-αέναος πηγή έμπνευσης». Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 7 Φεβρουαρίου, και ώρα 8 μ.μ., από τον πρέσβη της Ελλάδας Δημήτρη Ράλλη, και θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό έως τις 25 Φεβρουαρίου.
«Σκοπός της έκθεσης, καρπός συνεργασίας των υπουργείων Εξωτερικών και Πολιτισμού της Ελλάδας, είναι να προωθηθεί και να προσεγγίσει όσο το δυνατόν περισσότερους αποδέκτες, ώστε να ξαναθυμίσει σε όλους το ιστορικό αυτό γεγονός, διαχρονικό πρότυπο ηρωισμού. Εκτός από το Βερολίνο, η έκθεση έχει παρουσιαστεί στο γενικό προξενείο της Κολωνίας και προγραμματίζεται η παρουσίασή της σε όλα τα γενικά προξενεία της Ελλάδας στη Γερμανία», επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, από το Βερολίνο, ο διευθυντής του παραρτήματος του ΕΙΠ Βερολίνου, Ελευθέριος Οικονόμου, ο οποίος και θα μεταφέρει το μήνυμα του yπουργού Πολιτισμού, Παύλου Γερουλάνου, στα εγκαίνια της έκθεσης.

Ψυχή της έκθεσης, που παρουσιάζεται αυτές τις μέρες στο Υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα, ο μελετητής και συγγραφέας Γιώργος Δολιανίτης, ο οποίος κατέχει μια από τις σημαντικότερες συλλογές παλιών και σπάνιων εκδόσεων στην Ελλάδα.

Οι φίλοι της Ελλάδας θα μπορούν να θαυμάσουν σελίδες παλαιών βιβλίων, χαρακτικά και πολύτιμες πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο τα διεθνή ιδεολογικά κινήματα του 18ου και 19ου αιώνα (ποιητές, συγγραφείς και καλλιτέχνες) εμπνεύστηκαν από τη Μάχη του Μαραθώνα, καθώς και υλικό για την ιστορική εξέλιξη του Μαραθωνίου Δρόμου, που θα εκτίθενται σε 13 ειδικά διαμορφωμένα πλαίσια.
 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin