Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Οργασμός στον άντρα...


Η φάση του οργασμού στον άντρα είναι η δεύτερη, ύστερα από εκείνη της διέγερσης και της στύσης, και συνοδεύεται από την εκσπερμάτιση. Τον οργασμό ρυθμίζουν τα νευρικά κέντρα που βρίσκονται στο κατώτερο τμήμα του νωτιαίου μυελού. Ομως υπάρχουν και ανώτερα κέντρα στον εγκέφαλο, όπου καταγράφεται η συνειδητή εμπέδωση της αίσθησης του οργασμού.
Μετά τη φάση της διέγερσης, που για τον άνδρα είναι η έκφραση της στύσης, μέσα από την κατάλληλη αιμάτωση του πέους, εκδηλώνεται η φάση του οργασμού, που συνοδεύεται από τη χαρακτηριστική εκσπερμάτιση.

Οταν ο άνδρας είναι στη φάση της διέγερσης ορισμένα σωματικά φαινόμενα, εκτός της στύσης, είναι καίρια για την κατάλληλη προετοιμασία του οργασμού του.

Ετσι, θα ερχόταν η ολοκλήρωσή του μέσα από μία πλήρη συμμετοχή των σωματικών αισθήσεών του για να απολαύσει και να νιώσει πιο έντονα την οργασμική του κορύφωση. Το 'γέμισμα' με αίμα των αιμοφόρων αγγείων στα σηραγγώδη σώματα του πέους εγγυάται την καλή στύση, ενώ οι όρχεις ανυψώνονται και το πέος αποκτά μια μεγαλύτερη ερυθρότητα, λόγω της αυξημένης υπεραιμίας.

Οταν ο άνδρας βρίσκεται σε έντονη διέγερση μία σταγόνα προσπερματική εξέρχεται από το στόμιο της ουρήθρας, που καλείται προστατικό υγρό, έτσι ώστε να προετοιμαστεί η ευκολότερη διείσδυση στον κόλπο της γυναίκας. Αυτό το υγρό εμφανίζεται όταν ο άνδρας είναι σε μεγάλη ένταση και είναι σε θέση για την είσοδο στον κόλπο της συντρόφου του. Η στύση στον άνδρα κρατάει μέχρι το χρόνο της πλήρους εκσπερμάτισής του. Πολλές φορές διάφορα ερεθίσματα, ψυχολογικά ή σωματικά, όπως π.χ. φόβος, πόνος, ξαφνική αγωνία, μια άλλη σκέψη, μπορούν να διακόψουν κατ' αρχάς τη σκληρότητα της στύσης και μετά να επιφέρουν χαλάρωση του πέους, έτσι ώστε ο άνδρας να μην μπορεί να συνεχίσει τη σεξουαλική επαφή. Από κει και πέρα μπορεί να ξεκινήσουν κάποια προβλήματα που επιφέρουν διαταραχή της στύσης στον άνδρα.

Πολλά έχουν ειπωθεί για τον ανδρικό οργασμό και το πώς αισθάνεται ένας άνδρας 'όταν τελειώνει...'. Τα νευρικά κέντρα που ρυθμίζουν τον οργασμό βρίσκονται στο κατώτερο (ιερό) τμήμα του νωτιαίου μυελού. Πέρα όμως από αυτά τα κέντρα υπάρχουν και ανώτερα κέντρα στον εγκέφαλο, όπου καταγράφεται η συνειδητή εμπέδωση της αίσθησης του οργασμού. Και αυτό γίνεται περισσότερο αντιληπτό και ο άνδρας το βιώνει σαν πολύ μεγάλη ένταση και 'θόλωση του μυαλού του', που έρχεται αμέσως μετά το αίσθημα της ανακούφισης και χαλάρωσής του.

Ας δούμε λίγο την ανατομία του ανδρικού οργασμού:

Στους άνδρες ο οργασμός λειτουργεί σε δύο κύριες φάσεις, στην πρώτη, ο άνδρας βιώνει και νιώθει ότι 'έρχεται' η εκσπερμάτιση, που γίνεται αναπόφευκτη, με την αποβολή υγρού από τη σύσπαση μιας ομάδας μυών στα τοιχώματα των εσωτερικών οργάνων αναπαραγωγής του, όπως της επιδιδυμίδας, του σπερματικού πόρου, των σπερματικών κυστιδίων και του προστάτη. Η σύσπαση των μυών αυτών έχει ως αποτέλεσμα την έκκριση και την αποθήκευση σπερματικού υγρού στο πίσω μέρος τους ουρήθρας.

Ετσι, ακολουθεί η δεύτερη φάση λίγα δευτερόλεπτα αργότερα από την πρώτη. Πρόκειται για ρυθμικές συσπάσεις, περίπου μέχρι εφτά τον αριθμό, των γραμμωτών μυών της βάσης του πέους. Με αυτές τις συσπάσεις εκτινάσσεται το σπερματικό υγρό, διερχόμενο από την ουρήθρα, υπό μορφή ριπών, με την πλήρη ολοκλήρωση της εκσπερμάτισης.

Κατά τη στιγμή της ανδρικής εκσπερμάτισης οι χαρακτηριστικές κινήσεις του πέους, που εκτινάσσει το σπερματικό υγρό, γίνονται ιδιαίτερα αντιληπτές και βιώνονται σαν ευχάριστο ηδονικό συναίσθημα από τη γυναίκα, που δέχεται ενδοκολπικά αυτές τις κινήσεις, εάν ο άνδρας κορυφώνει μέσα στον κόλπο της. Το αναφέρω ως μεγάλης σημασίας ψυχολογική συμμετοχή για την ευχαρίστηση των δύο συντρόφων, που 'κόβονται' άσχημα όταν ο άνδρας τραβιέται για να ολοκληρώσει έξω από τον κόλπο.

Ετσι, με την πλήρη ολοκλήρωση της οργασμικής εκσπερμάτισης του άνδρα επέρχεται μία γλυκιά χαλάρωση, σαν αίσθημα ανακούφισης και ηρεμίας. Πολύ γρήγορα ο άνδρας επανέρχεται και 'παγώνει' από τη σεξουαλική του ένταση, έτσι ώστε μέσα σε ελάχιστα λεπτά να ξεχάσει τη σεξουαλική του επαφή, αφού το πάθος και η έντασή του έχουν φύγει.

Υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις όπου ο άνδρας βιώνει το συναίσθημα του οργασμού χωρίς να έχει εμφανή εκσπερμάτιση. Ακόμη ένα σημαντικό θέμα για τον άνδρα είναι ο χρόνος της επερχόμενης εκσπερμάτισης, π.χ. είναι πολύ γρήγορη ή πολύ αργή. Χαρακτηριστικά στοιχεία της ανδρικής εκσπερμάτισης είναι η ποσότητα του σπέρματος, που έχει να κάνει με το χρονικό διάστημα από την τελευταία φορά που εκσπερμάτισε ο άνδρας, από την αισθησιακή συμμετοχή της ηδονής που νιώθει και φυσικά από την ψυχολογική και σωματική του κατάσταση, όπως π.χ. εάν είναι κουρασμένος.

Αξιοσημείωτο είναι να πούμε ότι ο άνδρας μπορεί να φτάσει στην εκσπερμάτιση με ερωτικές φαντασιώσεις και μόνο, χωρίς να αγγίξει το πέος ή να έχει ερωτική επαφή. Αυτό έχει να κάνει με τα εγκεφαλικά του κέντρα και την έντονη συγκέντρωση, που μπορεί να φτάσει στον καλούμενο 'διανοητικό οργασμό'.

Εχει επίσης αποδειχθεί κλινικά και πειραματικά πως η εκσπερμάτιση μπορεί να συμβεί χωρίς στύση.

Σημαντικής σημασίας για τον άνδρα είναι οι νυχτερινές ονειρώξεις ή 'ρεύσεις', που συμβαίνουν κυρίως κατά την εφηβική περίοδο. Οχι βέβαια ότι και στην ενήλικη ζωή δεν υπάρχουν, αλλά είναι πιο σπάνιες, λόγω της σεξουαλικής δραστηριότητας που ενεργοποιείται.

Τέλος, ας σημειωθεί ότι ο οργασμός στον άνδρα έχει συνδεθεί ψυχολογικά με τη σεξουαλική του ικανοποίηση και καταξίωση και θεωρείται το καλό τέλος μιας έντονης σεξουαλικής επαφής. Η εκσπερμάτιση είναι το συμβολικό δώρο της ψυχικής έκστασης της ανδρικής κορύφωσης - ηδονής και η ποσότητα του σπέρματος δείχνει το αίσθημα ευχαρίστησης που εισέπραξε ο άνδρας τελειώνοντας...

Πρέπει να πούμε ακόμα ότι ο άνδρας με το τέλος της εκσπερμάτισής του δεν είναι σε θέση να αρχίσει μία επόμενη σεξουαλική επαφή, εάν δεν παρέλθει κάποιος ικανοποιητικός χρόνος ηρεμίας και προετοιμασίας για τη νέα του διέγερση.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin