Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Βράβευση πλοιάρχων για την προσφορά τους

 
Τιμητική εκδήλωση με βράβευση 16 πλοιάρχων, που διακρίθηκαν για διασώσεις, παροχή βοήθειας και περισυλλογή ναυαγών, πραγματοποιήθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΠΕΝ), στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς.
Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία της ΠΕΠΕΝ, καθώς το 2010, τα ελληνικά πληρώματα και οι Έλληνες πλοίαρχοι, σε ολόκληρο τον κόσμο, διέσωσαν 7.060 ναυαγούς και πραγματοποίησαν 12.500 περισυλλογές προσφύγων-μεταναστών. Συχνά οι διασώσεις έγιναν κάτω από ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού Γιώργος Βλάχος: «Είναι κοινή πεποίθηση ότι η Ναυτιλία αποτελεί Εθνικό Κεφάλαιο για τη χώρα και η πολιτεία καλείται να συμβάλει με ρεαλισμό και αποφασιστικότητα», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΕΠΕΝ. Το ναυτικό επάγγελμα είναι μια διαχρονική παράδοση για τον Έλληνα».

Παράλληλα ο κ. Βλάχος αναφέρθηκε σε θέματα κοινωνικής κάλυψης και θεσμικού πλαισίου, για τα ναυτικά επαγγέλματα, ενώ ζήτησε ουσιαστική στήριξη από τις συμμαχικές δυνάμεις στην περιοχή του Κόλπου του Άντεν και ανοιχτά της Σομαλίας, που μαστίζονται από την πειρατεία.

Τέλος ο υπουργός Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γιάννης Διαμαντίδης, δήλωσε ότι: «Η Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού, αυτό το ιστορικό σωματείο από το 1916, μας κάνει όλους υπερήφανους γιατί η ναυτιλία είναι πρώτη όχι μόνο γιατί έχει πολλά πλοία, αλλά γιατί πάνω από όλα έχει ένα έμψυχο υλικό τους Έλληνες ναυτικούς που είναι οι καλύτεροι στον κόσμο».

πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin