Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon «Εφυγε» σήμερα τα ξημερώματα σε ηλικία 85 ετών η Καίτη Λαμπροπούλου

 
Ησυχα, μέσα στον ύπνο της, πέθανε σήμερα τα ξημερώματα η Καίτη Λαμπροπούλου, σε ηλικία 85 ετών. 

Η ηθοποιός που με την παρουσία της άφησε τις δικές της πινελιές στη μεγάλη οθόνη και το σανίδι _αλλά και στην τηλεόραση, τα τελευταία χρόνια απείχε από τα καλλιτεχνικά δρώμενα. Μπορούσες όμως εύκολα να τη συναντήσεις στον δρόμο, καθώς κατοικούσε και σύχναζε στο κέντρο της Αθήνας, όπου και είχε γεννηθεί _το 1926. 

Αλλοτε ως γλυκιά, καλή και χαριτωμένη, όπως στην ταινία «Η Αλίκη στο Ναυτικό» κι άλλοτε ως στριμμένη, όπως στη «Σωφερίνα», η σύζυγος του δημοσιογράφου και συγγραφέα Γεώργιου Ρούσου, ταύτισε μεγάλο μέρος της καριέρας της με την Αλίκη Βουγιουκλάκη.
Η Καίτη Λαμπροπούλου έζησε τα πρώτα χρόνια της στην Κωνσταντινούπολη, λόγω των επιχειρηματικών ασχολιών του πατέρας της και κατάφερε να βγει στο σανίδι, ως εξαιρετικό ταλέντο, στην αρχή κρυφά από την οικογένειά της. Με την «Αγριόπαπια» του Ιψεν στο Θέατρο Τέχνης έκανε το ντεμπούτο της και με το θέατρο του Κουν συνεργάστηκε επί μακρώ σε πολλά έργα, μεταξύ των οποίων τα «Σουάνεβιτ», «Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε», «Κωνσταντίνου και Ελένης», «Βυσσινόκηπος», «Στέλλα Βιολάντη», «Το πρώτο έργο της Φάννυ», «Δεν μπορείς να ξέρεις», «Χαρούμενα νιάτα». «Βρικόλακες» κ.ά. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με το Εθνικό «Ζητείται υπηρέτης», «Το φιντανάκι», «Κατά φαντασίαν ασθενής», «Στρατηγήματα εραστών», «Λοκαντιέρα», «Ο κουρέας της Σεβίλλης», «Καινούργια ζωή», «Φοιτητές», «Το χαλάζι», «Οπως με θες» και άλλο. Μετά βρέθηκε στο ελεύθερο θέατρο _σειρά έργων ακολούθησαν στο κλασικό και το σύγχρονο ρεπερτόριο της εποχής, από το Ονειρο Θερινής Νυκτός» ως το «Ο Μιμίκος και η Μαίρη», από τα ιστορικά έργα του Ρούσσου με τη «Βασίλισσα Αμαλία» ως τα μιούζικαλ, πάντα της Αλίκης Βουγιουκλάκη.
Ο κινηματογράφος μπήκε στη ζωή της το 1951 με το μελό «Το παιδί μου πρέπει να ζήσει» και συνέχισε, ξεχωρίζοντας ως φίλη, μητέρα, αντίζηλος ή νύφη της Αλίκης Βουγιουκλάκη, παίζοντας σε περισσότερες από είκοσι ταινίες ενώ στη μικρή οθόνη έδωσε το παρών σε πολλές σειρές («Βασίλισσα Αμαλία», «Αναδυομένη», «Τυχεροί και άτυχοι», «Μυστικοί αρραβώνες»....).
Η κηδεία της θα γίνει την Τετάρτη (2/2) στις 15.00, από το Α΄Νεκροταφείο Αθηνών.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin