Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Μικρά και πρακτικά για οικονομία στο νοικοκυριό

 
Στην προσπάθειά μας να κάνουμε οικονομία στο νοικοκυριό μας, πολλές φορές μας διαφεύγουν τα μικρά και φαινομενικά ασήμαντα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε. Κάποια προφανώς τα γνωρίζατε ενώ κάποια άλλα ίσως να μην τα είχατε σκεφτεί. Δοκιμάστε τα και θα δείτε ότι θα συντελέσουν σημαντικά στην εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων στο δικό σας σπίτι!


- Βγάζουμε πάντα όλες τις συσκευές που δεν χρησιμποιούμε από την πρίζα για να μην σπαταλούν άσκοπο ρεύμα.

- Γεμίζουμε ένα ή δύο γυάλινα μπουκάλια με νερό και τα τοποθετούμε μέσα στο καζανάκι της τουαλέτας. Έτσι, το καζανάκι θα λειτουργεί με λιγότερο νερό.

- Για να μην ξεχνάμε πολλές ώρες το θερμοσίφωνο ανοιχτό, κάθε φορά που το ανάβουμε μπορούμε να κολλάμε ένα post it πάνω στον πίνακα ή στο ψυγείο ή σε κάποιο εμφανές μέρος που θα μας το υπενθυμίζει.

- Επιλέγουμε κλιματιστικά με συμπιεστή τεχνολογίας inverter για να εξασφαλίσουμε ακόμη περισσότερη οικονομία στο ρεύμα.

- Πλένουμε πάντα με γεμάτα πλυντήρια ρούχων και πιάτων και σε χαμηλές θερμοκρασίες.

- Κάνουμε έρευνα αγοράς για κάθετι που χρειάζεται το νοικοκυριό μας και ειδικά για τα καθημερινά και απαραίτητα. Για παράδειγμα, προτιμούμε να προμηθευόμαστε την βενζίνη μας από το φθηνότερο και πιο αξιόπιστο πρατήριο και όχι από όποιο τύχει στον δρόμο μας.

- Καταγράφουμε τα καθημερινά μας έξοδα, έστω για μικρό χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να αναγνωρίσουμε πιθανές σπατάλες και λάθη.

- Συλλέγουμε εκπτωτικά κουπόνια για τις καθημερινές μας αγορές έτσι ώστε να δώσουμε στα χρήματά μας περισσότερη αξία χωρίς να στερηθούμε την ποιότητα των αγαθών που απολαμβάνουμε.


πηγή : livesmart

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin