Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Ταϊβανέζικο επίτευγμα αυξάνει την ταχύτητα και την χωρητικότητα των τσιπ



Ταϊπέι, Ταϊβάν: Εργαστήριο στην Ταϊβάν παρουσίασε το πρώτο πειραματικό τσιπ με στοιχεία μεγέθους μόλις 9 νανομέτρων -το επίτευγμα θα αύξανε κατά 20 φορές τη χωρητικότητα των τσιπ μνήμης και θα επιτάχυνε τους επεξεργαστές σε φορητές συσκευές.

«Οι ερευνητές πίστευαν κάποτε ότι τα 20 νανόμετρα ήταν το όριο για τις τεχνολογίες μικροτσίπ» δήλωσε ο Χο Τσιά-χούα, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας στο Εθνικό Εργαστήριο Νανοσυσκευών της Ταϊβάν. Ένα νανόμετρο ισούται με ένα εκατομμυριοστό του χιλιοστού.

Με τη νέα τεχνολογία, είπε ο Χο, ένα τσιπ με επιφάνεια ενός τετραγωνικού εκατοστού θα μπορούσε να αποθηκεύσει ένα εκατομμύριο φωτογραφίες ή 100 ώρες τρισδιάστατου βίντεο.

Επιπλέον, θα κατανάλωνε 200 φορές λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια σε σχέση με ένα συμβατικό τσιπ αντίστοιχου μεγέθους.

Η μείωση της κατανάλωσης είναι σημαντική τόσο για τους χρήστες φορητών συσκευών που χρειάζονται επαναφόρτιση, όσο και για τις μεγάλες εταιρείες πληροφορικής και Διαδικτύου, στις οποίες ο λογαριασμός του ηλεκτρικού είναι συνήθως το μεγαλύτερο λειτουργικό κόστος.

Η υπόσχεση, πάντως, δεν πρόκειται να υλοποιηθεί άμεσα. Όπως δήλωσε στο AFP o Νομπουνάγκα Τσάι, αναλυτής της ταϊβανέζικης εταιρείας ερευνών Digitimes, «φοβάμαι ότι θα περάσουν αρκετά χρόνια πριν αξιοποιηθεί εμπορικά αυτή η προηγμένη τεχνολογία».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin