Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Ο Παύλος Μάτεσις στον ''Ευαγγελισμό'' με εγκεφαλικό

 


Ο αγαπημένος μας συγγραφέας Παύλος Μάτεσις ασθένησε, αλλά ευτυχώς οι ελπίδες δεν χάθηκαν.

Κανένας από τους παρευρισκόμενους στην επίσημη πρεμιέρα της θεατρικής μεταφοράς του Γιάννη Ρίτσου του έργου «Ανώνυμη Αγία- Κοινότατη ιστορία» χθες στο ιστορικό «Υπόγειο» του «Θεάτρου Τέχνης» δεν θα ξεχάσει αυτό που συνέβη, αφού όλοι έμειναν συγκλονισμένοι .

Ανάμεσα στους θεατές και ο Παύλος Μάτεσις, ο οποί, ο οποίος μόλις διαδραματίστηκε η δεύτερη σκηνή του έργου, ένοιωσε ξαφνική αδιαθεσία.

Κανείς δεν κατάλαβε τίποτα, αλλά αναστατώθηκαν οι πάντες, όταν εμφανίστηκε ο Καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου, ο σκηνοθέτης Διαγόρας Χρονόπουλος και ανήγγειλε, ότι θα πέσει η αυλαία, γιατί ο Παύλος Μάτεσις είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο και δεν μπορούσε ούτε να μιλήσει,. Αλλά ούτε και να μετακινηθεί από τη θέση του.

Οι υπεύθυνοι του θεάτρου κάλεσαν αμέσως τις πρώτες βοήθειες και ο μεγάλος μας συγγραφέας μεταφέρθηκε στον «Ευαγγελισμό « όπου και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Και σε λίγο καιρό είχε προγραμματιστεί να ανεβείς το Εθνικό Θέατρο το μυθιστόρημά του «Η καρδιά του σκύλου», που περίμενε με τόση λαχτάρα να το δει δραματοποιημένο. Ο νέος, όμως, αιώνας, μήπως έχει άλλες απαιτήσεις;

Σημάντική προσωπικότητα των γραμμάτων . Τα βιβλία του γίνονται ανάρπαστα, και ο ίδιος είχε οραμτιστεί το θέατρο του 21ου αιώνα, ακόμα πριν ανατείλει:

«Πιστεύω ότι το "Ενοικιάζεται φύλακας άγγελος" είναι η δική μου πρόταση για το θέατρο του 21ου αιώνα. Που πρέπει να είναι: όχι ρεαλισμός, όχι νατουραλισμός, όχι πατριωτισμός και πατριδολαγνεία. Είδαμε ποτέ τον Κάφκα και τον Μπέκετ να είναι εθνικόφρονες; 

Βεβαίως, ρέει στο αίμα τους ο ρυθμός της γλώσσας τους, ο σφυγμός της χώρας τους. Αλλά αυτό είναι άλλο πράγμα. Ξέρω ότι οι συγγραφείς αναγκάζονται σε ορισμένες κρίσιμες περιόδους να γράψουν για την πατρίδα τους, να επιστρατευθούν. Εμένα δεν μου συνέβη, αν και δεν είμαι σίγουρος ότι θα μπορούσα να το κάνω» είχε πει ο ίδιος σε τελευταία του συνέντευξη.

Ευχόμαστε να΄ναι πάντα στο πλάι του ο καλός του άγγελος.

πηγή : newstrap.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin