Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Η βλαχομπαρόκ γκλαμουριά του επαρχιώτικου σοσιαλισμού...πάει πάρτυ

 
Θεωρείτε τις γιορτές που διανύουμε φτωχικές και με μηδενική διάθεση από τους γύρω σας; Δεν πήγατε σε club, μεγάλες πίστες, έντεχνες βραδιές, ρεβεγιόν, συνεστιάσεις, Barbouti Meeting; 


Απολαύστε την αφήγηση από το μόνο σωστό party, όπως τη διαβάζουμε στο Βήμα:

“…Ο Γιώργος Παπανδρέου, κομψός, φιλικός, προσιτός, πάντα χαιρετούσε όλους τους προσκεκλημένους. Σε κάποια στιγμή κάθησε κουρασμένος σε μια γωνιά του σαλονιού. Κοντά του έσπευσε ένα ιστορικό στέλεχος του ΠαΣοΚ, ο Κώστας Λαλιώτης. Πρωθυπουργός και πρώην υπουργός συνομίλησαν για αρκετή ώρα σε ευχάριστο κλίμα. Στη συντροφιά προστέθηκε ο εκδότης Πέτρος Κωστόπουλος… Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ Πέτρος Ευθυμίου κάθησε για μερικά λεπτά μαζί με τους τρεις κυρίους και τις συζύγους τους, γρήγορα όμως έλαβε θέση στην πίστα. Ο κ. Ευθυμίου κέρδισε τις εντυπώσεις. Έμοιαζε να γνωρίζει… ένα εκατομμύριο dance ρυθμούς. Χόρευε στην «πίστα» με άψογο στυλ συγκεντρώνοντας τα σχόλια θαυμασμού των υπόλοιπων καλεσμένων…”

Ο ΓΑΠ είναι όντως φιλικός, το έχω δει με τα μάτια μου σε ταβέρνα. Την έκανε όλη γύρα για να πάρει δύο χειραψίες. Τότε, στα πέτρινα χρόνια της αντιπολίτευσης, κανείς δεν πίστευε σε αυτόν. Τώρα δεν υπάρχει διεθνής τοκογλυφικός οργανισμός που να μην πίνει ουίσκυ στο όνομα του. Χριστούγεννα γαρ, ενεφανίσθη και το θείο βρέφος. Αθόρυβος πάντα, προσεκτικός. Από κοντά και ο μιμητής του Μαστοράκη, Πέτρος. Εκδότης σου λέει…..

Λίγο πιο κάτω η γκουρμέ αφήγηση συνεχίζεται:

«Σε κάποια στιγμή σηκώθηκε και επισκέφθηκε τον μπουφέ. Ένας μπουφές που είχε ετοιμαστεί από το catering του «Εcali club» και περιελάμβανε διάφορα είδη ζυμαρικών, κρεατικά, θαλασσινά, ανατολίτικες νοστιμιές και sushi. Ο κ. Παπανδρέου επέλεξε, όπως ήταν φυσικό, εδέσματα «στεγνά». Τοποθέτησε στο πιάτο του 9 κομμάτια sushi με σολομό, αβοκάντο και αγγούρι- ακριβώς όσες μονάδες προηγείται το κόμμα του από αυτό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο prime minister απέφυγε πάντως μια ζεστή σούπα η οποία σερβιρίστηκε κάπως αργά. Ίσως να ερχόταν στο μυαλό του η εικόνα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠαΣοΚ η οποία, σύμφωνα με αυτούς που ξέρουν, είναι καζάνι που βράζει. Σαν καυτή σουπίτσα με αστακό. Ίσως εκείνο το βράδυ με την εορταστική ατμόσφαιρα τα χρυσά charms και τις… γιρλάντες ο πρόεδρος να ήθελε να ακούσει κάτι πιο ευχάριστο. Ας πούμε μια χριστουγεννιάτικη ιστορία του Καρόλου Ντίκενς…»

Πάντως χωρίς την τρόικα το πάρτυ έχασε σε γκλαμουριά. Γινόταν χορός στην κατοχή χωρίς τον αρχηγό της Κομμαντατούρ; Το καλύτερο είναι αυτό με τις 9 μονάδες διαφορά. Αυτά του λένε οι αυλοκόλακες ; Μια χαρά, καμία επαφή με τον γαλάζιο πλανήτη.

Που να κατέβει το σούσι όταν ξέρει ότι βράζει η κοινοβουλευτική ομάδα. Μαύρες γιορτές κάνει ο άνθρωπος. Έχω την εντύπωση ότι πρόκειται για τον σύγχρονο αστικό μύθο. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που δεν είναι ανάλγητοι και τρίζουν τα δόντια στον ΥΠΟΙΚ και σε άλλους κακούς δράκους. Όταν αγριεύουν τρώνε διατάξεις, τροπολογίες και μικρά ρουσφέτια. Τιτάνες. Ο μύθος ολοκληρώνεται με τον ανήσυχο και προβληματισμένο πρωθυπουργό.

Δύο ομάδες έχουν τα χάλια τους . Ο ΠΑΟ και το ΠΑΣΟΚ. Και καλά ο ΠΑΟ θα κάνει μεταγραφές, ο ΓΑΠ θα πάει σε εκλογές για να αλλάξει την ομάδα;

Για πήγαινε πολυχρονεμένε μου να δεις τις 9 μονάδες διαφορά που σου τάζουν…

Μεταξύ μας, έχω την πληροφορία ότι και πέριξ του Εκάλη Κλαμπ ελληνικό έδαφος είναι. Τουλάχιστον προς το παρόν.

Ο Αντιπρόεδρος γιατί δεν πήγε. Δεν τρώει το σούσι ή δεν γουστάρει τους πασόκους με μούσι;

Ούτε τον ΥΠΟΙΚ δεν καλέσατε; Μετράει τα λεφτά της περαίωσης ή ρίχνει το ηθικό της παρέας και είναι κομμένος από τα γκαλά;

Ο Ραγκούσης παρεξηγήθηκε και δεν πήγε γιατί δεν είχε ραγγού στο μενού;

Στο τέλος για να μη τους πουν προκλητικούς, τραγούδησαν «στην Δραπετσώνα πια δεν έχουμε ζωή» και έτσι συνήλθαν ιδεολογικά.

Η βλαχομπαρόκ ξιπασμένη γκλαμουριά του επαρχιώτικου σοσιαλιστικού κοσμοπολιτισμού, που «αναπνέει» και ζει μόνο από την εξουσία, αναδύεται σε κάθε ευκαιρία. Έχω βαρεθεί να διαβάζω ότι μας κυβερνά μια «παρέα». Μάλλον πρόκειται περί θιάσου. Από τους παλιούς. Μπουλούκι…

Μικρός Οδυσσέας

πηγή : antinews

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin