Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon ΖΤΕ Blade Wind, να το πάρω ή όχι; (review)

ΖΤΕ Blade Wind, να το πάρω ή όχι; (review)
Παρασύνθημα: Η Wind ανταποκρίνεται στις παγκόσμιες τάσεις που λένε ότι οι καταναλωτές θέλουν smartphone αλλά δεν θέλουν να πληρώνουν μια περιουσία κι έτσι έκανε συμφωνία με την ZTE για το λανσάρισμα μιας σειράς προσιτών συσκευών. Το πρώτο δείγμα γραφής αυτής της συνεργασίας ήταν το ZTE Blade, ένα smartphone με λειτουργικό σύστημα Android 2.1, Wi-Fi, GPS και τιμή μόλις 159 ευρώ. Ούτε ένα ευρώ παραπάνω. Κάπως έτσι καταρρίπτεται ο μύθος ότι τα smartphones είναι ακριβά. Πάμε να δούμε αναλυτικά το τηλέφωνο. 

e-go

Τιμή: 159 ευρώ είναι 159 ευρώ. Ούτε ένα ευρώ παραπάνω. Θυμάμαι πριν από 4 χρόνια που πληρώναμε 700 ευρώ για ένα smartphone. Πέρασαν αυτές οι εποχές των παχεών αγελάδων αλλά δεν πέρασε η επιθυμία μας να κάνουμε πολλά πράγματα με το κινητό μας. Σήμερα με 159 ευρώ μπορείς να κάνεις πολύ περισσότερα πράγματα με το κινητό σου σε σχέση με τα πανάκριβα smartphone των περασμένων ετών. Ευχαριστούμε ΖΤΕ, ευχαριστούμε Wind αλλά κυρίως ευχαριστούμε Android.
Android 2.1
To Android είναι το λειτουργικό σύστημα της Google για τα κινητά τηλέφωνα. Αναπτύχθηκε από τη Google αλλά διατίθεται στις εταιρείες δωρεάν κι έτσι οι κατασκευαστές μπορούν πλέον να βγάζουν φθηνά τηλέφωνα που κάνουν τα πάντα και συμφέρουν. Στην έκδοση 2.1 μπορεί να μην βλέπουμε flash στο ίντερνετ όμως έχουμε άλλα καλούδια όμως έλεγχο της οθόνης με τα δάχτυλα (zoom in, zoom out), πολλά widgets, πολλαπλές αρχικές οθόνες για να βρίσκουμε ότι θέλουμε εύκολα και γρήγορα κι ένα φοβερό 3D gallery για να βλέπουμε τις φωτογραφίες που τραβήξαμε.
Android Market
Το Android δεν θα ήταν ίδιο αν δεν υπήρχε το Android Market, ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που διαθέτει μια σειρά εφαρμογών που μπορούμε να κατεβάσουμε. Facebook, Twitter, ειδήσεις, εφαρμογές, τα άστρα, παιχνίδια όπως το Angry Birds και πολλές άλλες δωρεάν εφαρμογές είναι διαθέσιμες στο κινητό μας με ένα κλικ. Τόσο εύκολα, τόσο απλά, τις κατεβάζουμε και τρέχουν στο κινητό μας χωρίς να χρειαστεί να κάνουμε το ελάχιστο. Τα πράγματα πλέον είναι απλά.
Εξοπλισμός
Το ZTE Blade έχει τα πάντα και συμφέρει. Wi-Fi για να συνδεόμαστε στο ίντερνετ και όταν δεν θέλουμε να πληρώνουμε, GPS, φωτογραφική μηχανή 3.2MP, κάρτα μνήμης microSD για να αποθηκεύουμε όσα όλα θέλουμε, γρήγορο επεξεργαστή 600MHz και μια μεγάλη οθόνη αφής 3.5 ιντσών για να τα βλέπουμε όλα άνετα. Τι άλλο θες στο κινητό σου;
Ραδιόφωνο:
 Ραδιόφωνο! Αυτό θες στο κινητό σου που είναι smartphone. Το ομολογώ και ντρέπομαι για λογαριασμό τους, τα περισσότερα smartphone που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά δεν έχουν ενσωματωμένο ραδιόφωνο. Ούτε καν το πανάκριβο iPhone 4. Όμως το ZTE Blade τους βάζει τα γυαλιά και σας αφήνει να ακούτε τους αγαπημένους σας ραδιοφωνικούς σταθμούς με τη βοήθεια των ακουστικών που υπάρχουν στη συσκευασία.
e-stop
Εντάξει δεν είναι όλα ρόδινα, δεν βρισκόμαστε άλλωστε στο παράδεισο. Η κάμερα του κινητού είναι 3.2MP, δεν μας έκανε να σκίσουμε και τα πουκάμισά μας, ειδικά που υπάρχουν σήμερα κινητά με κάμερες 12MP. Επίσης η μπαταρία είναι επαρκής αλλά, όπως και σε όλα τα άλλα smartphones, η επαφή με το φορτιστή είναι "στενού τύπου"...
Τελικά;
Το ZTE Blade είναι ένα πλήρες smartphones για όσους θέλουν να μένουν συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο, να επικοινωνούν με τους φίλους τους μέσω Facebook, Twitter, να παίζουν παιχνίδια και να δοκιμάζουν δεκάδες δωρεάν εφαρμογές. Από άποψη αξιοπιστίας η TZE έχει τα εχέγγυα, άλλωστε είναι ο 5ος μεγαλύτερος κατασκευαστής κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως ενώ το τηλέφωνο έχει 2 χρόνια εγγύηση και DOA 14 ημερών (άμα εμφανίσει πρόβλημα τις πρώτες 14 ημέρες, το επιστρέφετε πίσω). Και το καλύτερο σας το είπαμε ήδη: 159 ευρώ!

Πηγή: Σίμος Κοσμετάτος @ e-go.gr


1 σχόλια :

The Descent X είπε...

Εγω μπορει και να το παρω. Αλλα μου αρεσει και το Sony-Erricsson X8 οπου ειναι παρομοιο αλλα εχει 200 ευρω περιπου. Αραγε αξιζει 40 ευρω παραπανω το ονομα Sony-Erricsson?

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin