Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Barbie η σούπερ 50άρα


Έχει ήδη συμπληρώσει 51 χρόνια «ζωής» αλλά εξακολουθεί να παραμένει στην πρώτη γραμμή της ζήτησης! Ο λόγος για την θρυλική, πλέον, Barbie η οποία διατηρεί τα σκήπτρα της κούκλας με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο.

Η Μπετίνα Ντόρφμαν κρατά μερικές από τις αγαπημένες της Barbie. Η γυναίκα από το Ντίσελντορφ θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες συλλέκτριες παγκοσμίως έχοντας στην κατοχή της περισσότερες από 6.000 κούκλες


Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η κατασκευάστρια εταιρεία και δημοσιεύονται από το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, μέχρι σήμερα έχουν πωληθεί περί το ένα δισεκατομμύριο κούκλες σε περισσότερες από 150 χώρες, με ρυθμό τριών ανά δευτερόλεπτο! Η πρώτη κούκλα κυκλοφόρησε στις 9 Μαρτίου 1959 και σήμερα υπάρχουν περί τους 100.000 συλλέκτες.

Tο 90% από αυτούς είναι γυναίκες, ηλικίας 40, περίπου, ετών, οι οποίες αποκτούν περί τις 20 καινούριες Barbie κάθε χρόνο. Οπως είναι φυσικό, τα παλαιότερα «κομμάτια» είναι αυτά με τη μεγαλύτερη αξία: ενώ, δηλαδή, μία Barbie του 1959 κόστιζε τρία δολάρια όταν πρωτοκυκλοφόρησε στο εμπόριο, η αντίστοιχη πωλήθηκε μέσω του eBay για 3552,50 δολάρια το 2004.

Από το 1959, οπότε «γεννήθηκε» από τη Ρουθ Χάντλερ η οποία παρατηρώντας την κόρη της να παίζει με χάρτινες κούκλες συνειδητοποίησε ότι στη μικρή άρεσε πολύ να τους δίνει ρόλους ενηλίκων, η Barbie - η οποία κατά την πρώτη κιόλας χρονιά της κυκλοφορίας της πούλησε 350.000 κομμάτια- έχει αλλάξει πολλούς «χαρακτήρες» κι επαγγέλματα ενσαρκώνοντας, παράλληλα, ένα συγκεκριμένο τύπο γυναίκας: υπήρξε ολυμπιακή αθλήτρια (1987,1996), γιατρός (1988), αστροναύτης (1985,1994), πρέσβειρα της Unicef (1990), ροκ σταρ (1986), μπαλαρίνα (1988) κ.α.

Το 1985, ο Αντι Γουόρχολ παρουσίασε ένα έργο εμπνευσμένο από την πασίγνωστη κούκλα ενώ το 2004 η Barbie παρουσίασε το δικό της...προεκλογικό πρόγραμμα (!) προκειμένου να γίνει....Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών με τη «σημαία» του Κόμματος των Κοριτσιών! Παράλληλα, το διάσημο τοπ μόντελ Κλόντια Σίφερ χαρακτηρίστηκε «Barbie της πασαρέλας» στα πρώτα χρόνια της καριέρας της. Toν κόσμο της μόδας επιχειρεί, άλλωστε, να κατακτήσει η θρυλική ηρωίδα στην πρόσφατη ταινία "Barbie, a fashion fairytale" (Barbie, η Βασίλισσα της Μόδας στα ελληνικά) όπου, μέσα από μια ατμόσφαιρα μαγείας και παραμυθιού, προσπαθεί να σώσει την επιχείρηση της θείας της στο Παρίσι η οποία αντιμετωπίζει- τί άλλο;- οικονομικά προβλήματα.

Πηγή: tovima.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin