Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Ρώμη : «Τουριστικός φόρος» από 1ης Ιανουαρίου στην «Αιώνια Πόλη»

Περίπου 82 εκατ. ευρώ υπολογίζεται ότι θα εισπράττουν κάθε χρόνο τα ταμεία του δήμου της Ρώμης από τον «τουριστικό φόρο» που αποφάσισε να επιβάλλει στους επισκέπτες της Ρώμης το δημοτικό συμβούλιο της ιταλικής πρωτεύουσας. Σύμφωνα με την απόφαση ο συμβολικός «φόρος» θα είναι από ένα μέχρι και τρία ευρώ και θα καταβάλλεται ημερησίως από την 1η Ιανουαρίου από τους τουρίστες που διανυκτερεύουν στα ξενοδοχεία της Ρώμης.
Αναλυτικά όσοι επιλέγουν ξενοδοχεία δεύτερης κατηγορίας και ενοικιαζόμενα δωμάτια («bed and breakfast») θα πληρώνουν ένα ευρώ, οι πελάτες των ξενοδοχείων πρώτης κατηγορίας δύο ευρώ και όσοι επιλέγουν ξενοδοχεία πέντε αστέρων, τρία ευρώ. Ενα ευρώ θα πρέπει να καταβάλλουν και οι επισκέπτες που επιθυμούν να κάνουν τουριστικό γύρο με πλοιάριο στον Τίβερη ή με ανοικτό, διώροφο λεωφορείο, ενώ από το νέο μέτρο εξαιρούνται τα παιδιά και όσοι πηγαίνουν στη Ρώμη για να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις και επεμβάσεις.

«Πρόκειται για σημαντικό βήμα, από τη στιγμή που οι Ρωμαίοι πολίτες, πληρώνουν ήδη τους φόρους τους και δεν είναι σωστό να αναλαμβάνουν και άλλα έξοδα», τόνισε ο δήμαρχος της Ρώμης Τζάννι Αλεμάννο. Ο αντιδήμαρχος Μάουρο Κουτρούφο έκανε λόγο για ένα «πραγματικά ιστορικό γεγονός, από τη στιγμή που πάνω από 12 εκατομμύρια τουρίστες πρόκειται να δίνουν κάθε χρόνο, τη χρηματική συμβολή τους. Μια πρακτική που έχει ήδη υιοθετηθεί σε πολλές άλλες μεγάλες πρωτεύουσες». «Είναι άλλο τόσο σημαντικό», πρόσθεσε ο Κουτρούφο, «το ότι το 5% των εσόδων πρόκειται να επενδυθεί για τη συνολική στήριξη του τουριστικού τομέα». Τον «τουριστικό φόρο» θα εισπράττουν οι «ρεσεψιόν» στα ξενοδοχεία. Επιφυλάξεις εκφράζουν ωστόσο οι ενώσεις καταναλωτών, κυρίως σχετικά με τον κίνδυνο μείωσης του αριθμού ξένων επισκεπτών. Σύμφωνα με τις προβλέψεις τους, η ετήσια κάμψη θα μπορούσε να αγγίξει το 7%.

Πηγή : tovima

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin