Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

PostHeaderIcon Θανατοποινίτης χάνει την προθεσμία έφεσης λόγω μπερδέματος στα e-mails !

Τραγελαφική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η ιστορία που εκτυλίχθηκε στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ, όταν ο θανατοποινίτης Cory Maples συνειδητοποίησε ότι έχασε την προθεσμία άσκησης έφεσης, λόγω μπερδέματος στην ανάγνωση κάποιων ηλεκτρονικών μηνυμάτων.
Tο 1995 ο Maples καταδικάστηκε σε θανατική ποινή, επειδή είχε εκτελέσει εν ψυχρώ δύο άνδρες στην περιοχή Morgan County της Αλαμπάμα. Ενώ η υπόθεση έμοιαζε εξ ορισμού χαμένη, πήρε μια ενδιαφέρουσα τροπή, όταν δύο δικηγόροι της μεγάλης νεοϋορκέζικης δικηγορικής φίρμας Sullivan and Cromwell προσφέρθηκαν να εκπροσωπήσουν αμισθί τον θανατοποινίτη στα ένδικα μέσα που θα ασκούσε.

PostHeaderIcon Ηλιακό εργοστάσιο που δουλεύει και τη νύχτα

O Ισπανόw Βασιλιάw Χουάν Κάρλος και ο διάδοχοw του θρόνου του Άμπου Ντάμπι 

Το πρώτο ηλιακό εργοστάσιο στον κόσμο, που παράγει ηλεκτρισμό τη νύχτα, εγκαινιάστηκε την Τρίτη από τον Ισπανό Βασιλιά Χουάν Κάρλος και το διάδοχο του θρόνου του Άμπου Ντάμπι, στρατηγό Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν.

Το εργοστάσιο Gemasolar της εταιρίας Torresol Energy, βρίσκεται κοντά στη Σεβίλλη της νότιας Ισπανίας, αποτελείται από 2.600 καθρέπτες και εκείνεται σε 1.850 στρέμματα αγροτικής γης.

Σε αντίθεση με όλους τους άλλους σταθμούς ηλιακής ενέργειας, η θερμότητα αποθηκεύεται σε δεξαμενές αλατιού και μπορεί να παράγει ενέργεια και τη νύχτα, ακόμα και για 15 ώρες.

PostHeaderIcon Αυξήσεις 30% ζητάει η ΔΕΗ!

 
Τσουχτερές αυξήσεις που ξεπερνούν ακόμη και το 30% στα τιμολόγια ρεύματος ζητά η ΔΕΗ για το 2012, αίτημα που ωστόσο, όπως λένε κύκλοι του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αποκλείεται να γίνει δεκτό όχι μόνο για πολιτικούς αλλά και για λόγους ουσίας. Σημειώνουν ότι έχει κατ' αρχήν ζητηθεί από την επιχείρηση να συμπιέσει όσο περισσότερο μπορεί το μισθολογικό της κόστος και να καταρτίσει σχέδιο αναδιάρθρωσης του προσωπικού με τους τομείς από τους οποίους λείπουν άτομα και απ' όπου περισσεύουν, ώστε να μειώσει με τον τρόπο αυτό τις δαπάνες της. 
 

PostHeaderIcon Αυτοϊκανοποιείται το 60% των Ελληνίδων λόγω έλλειψης συντρόφου!

 
 
Το ποσοστό των "μοναχικών" γυναικών στις ηλικίες 25-34 ετών αγγίζει το 75%. Το 60% των ερωτηθέντων παραδέχτηκε πως καταφεύγει στην αυτοϊκανοποίηση ενώ το 22,4% των γυναικών δεν έχει κάνει σεξ περίπου 6 με 12 μήνες.
Μάλιστα, το 17,4% του δείγματος έχει να κάνει σεξ μέχρι και δύο χρόνια.


PostHeaderIcon O παρουσιαστής που κατηγορείται για απάτη


Ο γνωστός παρουσιαστής, με θητεία σε αρκετά κανάλια (ALTER, TEMPO και STAR) αλλά και εκπομπάρχης στο EXTRA Channel, κατηγορείται για μεγάλη απάτη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Μετά από έρευνες των ηλεκτρονικών λαγωνικών της αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι...

στο όνομα του Κατάρ, είχε στήσει σελίδα στο ίντερνετ, μέσω της οποίας ζητούσε να αγοράσει οικόπεδα από Έλληνες, κατά προτίμηση οικόπεδα "φιλέτα"!

PostHeaderIcon Παρέμβαση εισαγγελέα για ΕΡΤ και Champions League

 

Διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη συμφωνία της ΕΡΤ για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων μετάδοσης του Champions League, διέταξε ο Οικονομικός εισαγγελέας. Εξετάζεται αν διαπράχθηκε το αδίκημα της απιστίας.
Την άμεση παρέμβαση του Οικονομικού Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη προκάλεσαν δημοσιεύματα του Τύπου σύμφωνα με τα οποία η ΕΡΤ κατέβαλε πολλά εκατομμύρια ευρώ για τη μετάδοση της κορυφαίας διοργάνωσης ποδοσφαίρου Champions League, ενώ υπήρχαν προσφορές πολύ χαμηλότερες από τα ιδιωτικά κανάλια.

PostHeaderIcon Δέσμευση λογαριασμών καταδικασθέντων για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση

 
Δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών των προσώπων που συνδέονται με υποθέσεις τρομοκρατίας, αποφάσισε η Αρχή για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Επικαλούμενη τις διατάξεις του νόμου για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης μαύρου χρήματος και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, όπως αυτός τροποποιήθηκε το Μάρτιο του 2011, η Αρχή διέταξε την άμεση δέσμευση καταθέσεων που εντοπίστηκαν στους λογαριασμούς εμπλεκομένων σε υποθέσεις τρομοκρατίας.

PostHeaderIcon ΗΠΑ: Η «αγανάκτηση» εξαπλώνεται

 
Οι διαμαρτυρίες πολιτών στο κέντρο της Νέας Υόρκης, στο σύμβολο του αμερικανικού καπιταλισμού, στη Wall Street, φαίνεται ότι παίρνουν διαστάσεις και εξαπλώνονται σιγά-σιγά και σε άλλες πόλεις των Η.Π.Α..

Χθες, την αλληλεγγύη τους με τους διαδηλωτές εξέφρασαν αρκετά εργατικά συνδικάτα. Έτσι, η διαμαρτυρία μερικών φοιτητών και η κατασκήνωση που έστησαν τις τελευταίες τρεις εβδομάδες στην πλατεία Ζουκότι, κοντά στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, δείχνουν τώρα να λαμβάνουν έναν ευρύτερο συμβολισμό, προσελκύοντας ολοένα και περισσότερους «αγανακτισμένους» Αμερικανούς στο πλευρό τους.

PostHeaderIcon Αντιμέτωπο με τη ξηρασία το Αφγανιστάν

 
 
 
Την αποστολή διεθνούς βοήθειας, συνολικού κόστους 142 εκατ. δολάρια προκειμένου να τη διαθέσει σε 2,6 εκατ. ανθρώπους περιοχών στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας που πλήττονται από το χειρότερο κύμα ξηρασίας της τελευταίας δεκαετίας, ζήτησε το Αφγανιστάν.

Ο υπουργός Γεωργίας χαρακτήρισε την κατάσταση ως πολύ σοβαρή, με 14 επαρχίες - περίπου το μισό της χώρας - στα βόρεια και ανατολικά να έχει πληγεί από ξηρασία.


PostHeaderIcon Bild: Τόσα κερδίζουν οι «πολιτικοί της χρεοκοπίας»


Δριμύτατη επίθεση στο πολιτικό σύστημα της Ελλάδας εξαπέλυσε η γερμανική εφημερίδα Bild κατά του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα, παραθέτοντας το μισθό και τα… επιμίσθια των Ελλήνων βουλευτών.
Από την βουλευτική αποζημίωση (8.594 ευρώ), τα κάθε είδους επιδόματα, μέχρι και τις λεπτομέρειες για το καθεστώς συνταξιοδότησής τους. Αυτό που κάνει όμως εντύπωση είναι το γεγονός ότι μία εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας, «άφησε» τους Έλληνες «τεμπέκληδες» και τους παχυλούς μισθούς, όπως ανέφερε στο παρελθόν, και επιτίθεται άμεσα στους Έλληνες βουλευτές.

PostHeaderIcon Χέλμουτ Σμιτ: να πάρει ο διάολος τους ευρωπαίους αρχηγούς κρατών, αν δεν καταφέρουν να σώσουν την Ελλάδα!»

image 
Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας εκτιμά ότι το πολιτικό τίμημα μιας χρεοκοπίας θα ήταν πολύ μεγάλο



Ο πρώην καγκελάριος Χέλμουτ Σμιτ δεν θεωρεί καταστροφή μια προσωρινή αδυναμία πληρωμών της Ελλάδας. Για τους Eλληνες και όλους τους άλλους Ευρωπαίους κάτι τέτοιο θα ήταν βέβαια «μεγάλη συμφορά, αλλά όχι συμφορά που θα απειλούσε την ύπαρξή τους» ανέφερε στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Die Zeit». Κι αυτό ισχύει «τόσο για τις οικονομικές όσο και για τις πολιτικές συνέπειες μιας τέτοιας χρεοκοπίας».

PostHeaderIcon Τελευταία ημέρα σήμερα για την πληρωμή της έκτακτης εισφοράς

Τελευταία ημέρα σήμερα για την πληρωμή της έκτακτης εισφοράς 
 
Εκπνέει σήμερα Πέμπτη η παράταση για την πληρωμή της πρώτης δόσης της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, του τέλους επιτηδεύματος και του φόρου επί των στοιχείων πολυτελούς διαβίωσης.

Το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει ανακοινώσει επέκταση της παράτασης.

PostHeaderIcon Το Ταζ Μαχάλ... σαπίζει! Κίνδυνος να καταρρεύσει μέσα σε πέντε χρόνια


Το πιο αναγνωρίσιμο μνημείο της Ινδίας πιθανόν να καταρρεύσει μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, γιατί τα ξύλινα θεμέλιά του σαπίζουν!...

Μοιάζει απίθανο, αλλά σύμφωνα με Daily Mail είναι πέρα για πέρα αληθινό: αν οι ινδικές αρχές δεν κάνουν άμεσα κάτι, το Ταζ Μαχάλ δεν αποκλείεται να καταρρεύσει!


Το 358 ετών μαυσωλείο δέχεται τουλάχιστον 4 εκατομμύρια τουρίστες το χρόνο.

Το Ταζ Μαχάλ είναι χτισμένο πάνω σε θεμέλια από μαόνι, στις όχθες του ποταμού Γιαμούνα, ο οποίος πλέον έχει στερέψει.

PostHeaderIcon Υπό όρους αποφυλάκιση του δεύτερου καταδικασθέντα αστυνομικού, για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, Β. Σαραλιώτη

 

Την υπό όρους αποφυλάκιση του αστυνομικού Βασίλη Σαραλιώτη αποφάσισε το Πενταμελές Εφετείο της Λαμίας. Ο Β. Σαραλιώτης που ήταν ο δεύτερος αστυνομικός που είχε καταδικαστεί σε 10ετή κάθειρξη για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, μαζί με τον Επ. Κορκονέα, ζήτησε από το δικαστήριο την αναστολή εκτέλεσης της ποινής του στις φυλακές της Κασσάνδρας, επικαλούμενος ανεπανόρθωτη βλάβη. Το δικαστήριο αποφάσισε την αναστολή με τον όρο της παραμονής του στο νομό της Δράμας.



PostHeaderIcon Πρόστιμα ύψους 1,7 εκατ. ευρώ επέβαλε ο ΕΦΕΤ σε επιχειρήσεις εμπορίας και διακίνησης τροφίμων

 

Στην επιβολή 205 προστίμων συνολικού ύψους 1.759.000 ευρώ σε βάρος διαφόρων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της εμπορίας και διακίνησης τροφίμων ανά την Ελλάδα, στις οποίες διαπιστώθηκαν παραβάσεις της κείμενης νομοθεσίας, προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.

Πρόκειται για σούπερ μάρκετ, βιομηχανίες, βιοτεχνίες, εργαστήρια παρασκευής τροφίμων, ξενοδοχεία, ιδιωτικές κλινικές, catering, καταστήματα εστίασης, αρτοποιεία, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, παιδικές κατασκηνώσεις και άλλες επιχειρήσεις σε Αττική, Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρο, Επτάνησα, Θεσσαλία, Πελοπόννησο και Κρήτη, στις οποίες τα αρμόδια κλιμάκια ελέγχου των Περιφερειακών Διευθύνσεων του Ε.Φ.Ε.Τ. εντόπισαν και κατέγραψαν σωρεία παραβάσεων, όπως:

PostHeaderIcon Άγαλμα των ρωμαϊκών χρόνων βρέθηκε στην Επίδαυρο

 


Στο περιβάλλοντα χώρο του Μικρού Θεάτρου της Επιδαύρου ανακαλύφτηκε, κατά τη διάρκεια των εργασιών που πραγματοποιούνταν, το άγαλμα ενός γυμνού άνδρα, το οποίο χρονολογείται κατά τους αυτοκρατορικούς ρωμαϊκούς χρόνους και πιθανόν τον 2ο μ.Χ. αιώνα. Οι αρχαιολόγοι αναφέρουν τον 2ο ως πιθανή χρονολογία, καθώς εκείνη την εποχή ο Αυτοκράτορας Αδριανός επισκέφθηκε τη πόλη και δημιούργησε ευνοϊκές συνθήκες. 

Το άγαλμα είναι ουσιαστικά ένας μαρμάρινος κορμός, το μέγεθος του οποίου είναι λίγο μεγαλύτερο από ένα φυσικό σώμα και παριστάνει έναν γυμνό άνδρα, ο οποίος είναι γυμνός και στέκεται όρθιος με ριγμένο πάνω από τον αριστερό ώμο και τυλιγμένο γύρω από τον βραχίονα ιμάτιο, το οποίο βρέθηκε σε πολύ καλή κατάσταση. Το άγαλμα έχει μαλακή διάπλαση σώματος, με υπερβολή στη καθαρή δομή και φούσκωμα στους μύες.

PostHeaderIcon Σήμερα η δίκη για τις φονικές πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία

 
 

Η υπόθεση εκδικάζεται -εκτός του απροόπτου της αναβολής- στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηλείας.

Όπως διαβάζουμε στο iliaLive, παραπέμπονται να δικαστούν στο ακροατήριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηλείας οι :

Σοφία Α. Νικολοπούλου, συνταξιούχος του ΟΓΑ (είναι η ηλικιωμένη που έφτιαχνε κόλλυβα την ημέρα της καταστροφής και ξέχασε το μαγειρικό σκεύος στην κουζίνα, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί πυρκαγιά),
ο πρώην νομάρχης και νυν αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας, ο πρώην δήμαρχος της Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος, ο Νικόλαος Μιχαλόπουλος τότε προϊστάμενος του πυροσβεστικού κλιμακίου Κρεστένων, ο Παναγιώτης Τσούρας εποχικός πυροφύλακας και ο Φώτης Παππάς, πρώην υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος.

PostHeaderIcon H Google τιμά τον Steve Jobs

 
 
Τον «Leonardo Da Vinci» της τεχνολογίας τιμά σήμερα και η Google, αποτίοντας φόρο τιμής με τον δικό της τρόπο, στον άνθρωπο που κατάφερε να επαναπροσδιορίσει την hi-tech βιομηχανία.

PostHeaderIcon Στιβ Τζομπς: Απεβίωσε ο "άνθρωπος που άλλαξε τον κόσμο"


Ο Στιβ Τζομπς, ο άνθρωπος που άλλαξε την ιστορία των ηλεκτρονικών υπολογιστών και τον χώρο των νέων τεχνολογιών, απεβίωσε την Τετάρτη σε ηλικία 56 ετών.Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Apple, έπασχε από μία σπάνια μορφή όγκου του παγκρέατος.
Ο Τζομπς,  ο οποίος συνέδεσε το όνομά του με την εταιρεία, εμπνευστής των θρυλικών πλέον προίοντων  iPhone και  iPad υπολογίζεται ως ένας από τους μεγαλύτερους διευθύνοντες συμβούλους της γενιάς του. Ο θάνατός του ανακοινώθηκε αργά τα μεσάνυχτα στους εργαζόμενους της εταιρείας, από την οποία είχε παραιτηθεί μόλις πριν από έναν μήνα.

PostHeaderIcon Καλημέρα σας!


Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin