Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

PostHeaderIcon Μικρά παιδιά πεθαίνουν από νευρική ανορεξία

 

Ακούγεται απίστευτο αλλά είναι πέρα ως πέρα αληθινό. Περίπου εκατό παιδιά ηλικίας 5 με 7 ετών έχουν νοσηλευθεί για νευρική ανορεξία στη διάρκεια των τελευταίων τριών ετών στη Βρετανία. Δηλαδή δεν μιλάμε για εφήβους ή για επίδοξα μοντέλα που είναι τα πλέον επιρρεπή!
Συνολικά περίπου 2.000 παιδιά ηλικίας 5 έως 15 ετών έχουν νοσηλευθεί για διατροφικές διαταραχές.

Από αυτά περίπου τα 600 ήταν μικρότερα από 13 ετών, ενώ τα 98 ήταν ηλικίας 5 με 7 ετών και 99 μεταξύ 8 και 9 ετών, σύμφωνα με τους αριθμούς που έδωσαν στη δημοσιότητα 35 βρετανικά νοσοκομεία.

PostHeaderIcon Τον σκότωσε ο εθισμός του...

<%= CmtFramework.Web.Portal.CurrentArticle.Title %> 

Όπως κάθε πράγμα σε αυτή τη ζωή, έτσι και τα video games πρέπει να τα απολαμβάνουμε με μέτρο.

Δυστυχώς, ο 20χρονος Chris Staniforth, από το Sheffield της Αγγλίας, το παράκανε και το πλήρωσε με τη ζωή του.

Ο Staniforth βρισκόταν σε συνέντευξη για δουλειά, όταν ξαφνικά άρχισε να παθαίνει σπασμούς και λίγο μετά πέθανε.

PostHeaderIcon Συγκρούσεις αστυνομικών και προσφύγων στην Ιταλία

 Σοβαρά επεισόδια έγιναν στο Μπάρι της Ιταλίας, ανάμεσα σε αστυνομικούς και πρόσφυγες που ζητούν άσυλο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 20 αστυνομικοί και αρκετοί πρόσφυγες.
Όλα ξεκίνησαν, όταν οι αιτούντες άσυλο, διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση της εξέτασης του αιτήματός τους, έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και λάστιχα και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς που επενέβησαν για να διαλύσουν την διαδήλωση.
Μάλιστα, απέκλεισαν για λίγη ώρα και ένα τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου και του αυτοκινητοδρόμου…

πηγή

PostHeaderIcon Υπέρ της ένωσης Ρωσίας και Λευκορωσίας ο Πούτιν

 
Ο Ρώσος πρωθυπουργός, Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε σήμερα ότι τάσσεται υπέρ της ένωσης της Ρωσίας και της Λευκορωσίας σε ένα κράτος, κατά την διάρκεια συνάντησης με ένα φιλοκυβερνητικό κίνημα νέων.

Ερωτηθείς από έναν από τους συμμετέχοντες για την πιθανότητα επανένωσης των δύο χωρών όπως στην ΕΣΣΔ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε: «Είναι πιθανό, πολύ επιθυμητό και εξαρτάται εξ' ολοκλήρου από τη θέληση του λαού της Λευκορωσίας».


PostHeaderIcon Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, 1-7 Αυγούστου

 
Σε περισσότερες από 170 χώρες ανά τον κόσμο θα γιορταστεί από τις 1 ως τις 7 Αυγούστου η Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού. Το σύνθημα του φετινού εορτασμού είναι «Μίλα μου! Θηλασμός - μια τρισδιάστατη εμπειρία». 


PostHeaderIcon Γέμισε ''λουκέτα'' η Θεσσαλονίκη

558 βιοτεχνίες κατέβασαν ρολά μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2011 από 481 το αντίστοιχο εξάμηνο του 2010, με αύξηση δηλαδή εως και 16%.
 

Σχεδόν το 60% από τους ιδιοκτήτες των βιοτεχνιών που έκλεισαν, δήλωσαν πως δεν έβγαιναν, με μεγαλύτερες απώλειες ανά κλάδο τους τομείς των διαφόρων υπηρεσιών και τα οικοδομικά επαγγέλματα ενώ πέρσι τα περισσότερα λουκέτα ήταν στον τομέα της ένδυσης.

PostHeaderIcon Το Αιγαίο εξερευνά τώρα ο άνθρωπος που ανακάλυψε το ναυάγιο του Τιτανικού

Το ερευνητικό σκάφος του Μπάλαρντ λίγο πριν αναχωρήσει από την Τουρκία (Πηγή: Institute for Exploration / Ocean Exploration Trust) 
Ο ωκεανογράφος Ρόμπερτ Μπάλαρντ, περισσότερο γνωστός ως ο άνθρωπος που ανακάλυψε το ναυάγιο του Τιτανικού στον Ατλαντικό, βάζει τώρα πλώρη για το Αιγαίο, όπου θα εξερευνήσει μεταξύ άλλων το υποθαλάσσιο ρήγμα που δίνει τους περισσότερους σεισμούς στην Ελλάδα.

PostHeaderIcon Αλλάζουν προορισμό οι ξένοι

 

Ξένοι επισκέπτες, αλλά και ταξιδιωτικοί πράκτορες αλλάζουν τα σχέδια τους και στρέφουν το βλέμμα προς άλλους προορισμούς, λόγω των κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών ταξί που δημιουργούν πολλά προβλήματα στους τουρίστες. 

PostHeaderIcon Νέα έκρηξη της Αίτνας στέλνει σύννεφα τέφρας προς το Ιόνιο

 
Στην τέταρτη και μεγαλύτερη έκρηξη της Αίτνας τον τελευταίο μήνα, πίδακες λάβες εκτινάσσονται σε ύψος 250 μέτρων, πέφτουν στις πλαγιές και σχηματίζουν φωτεινά, απειλητικά ποτάμια.

Ένα από τα ενεργότερα ηφαίστεια του κόσμου, η Αίτνα ξύπνησε το Σάββατο και δύο ημέρες μετά παραμένει ασυνήθιστα δραστήρια, ανακοίνωσε το Ιταλικό Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας.

PostHeaderIcon Σχεδιάζεται από την Tρόικα και την κυβέρνηση Bad Bank στην Ελλάδα

 Σχεδιάζεται από την Tρόικα και την  κυβέρνηση Bad Bank στην Ελλάδα  – Θα αποσχιστούν προβληματικά assets των τραπεζών με στόχο την εξυγίανση του συστήματος κατά τα πρότυπα.... της τράπεζας Κρήτης!! 
 
 
Την σύσταση ενός μηχανισμού που θα μπορούσε να μετεξελιχθεί σε Bad Bank εξετάζει η κυβέρνηση ενώ και η Τρόικα έχει παροτρύνει προς αυτή την κατεύθυνση.
Με βάση πληροφορίες η κυβέρνηση σχεδιάζει….την επόμενη μέρα στο τραπεζικό σύστημα ή καλύτερα η Τρόικα σχεδιάζει την επόμενη μέρα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

PostHeaderIcon Νέο ρεκόρ για τα επίπεδα ραδιενέργειας στο εργοστάσιο στην Ιαπωνία

 
 

Μετά το δυστύχημα στον πυρηνικό σταθμό και τη διαρροή ραδιενέργειας στο περιβάλλον οι αρχές έχουν εντοπίσει υψηλά ποσοστά ραδιενέργειας σε λαχανικά, θαλασσινά, γάλα, φύλλα τσαγιού και σε βοδινό κρέας.

Σε νέο επίπεδο-ρεκόρ μετρήθηκε σήμερα η ραδιενέργεια ανάμεσα στα κτίρια των δύο αντιδραστήρων του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα που χτυπήθηκαν από το σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου.

PostHeaderIcon Ανακαλούνται επικίνδυνες σοκολάτες

 
Aνακαλούνται σοκολάτες στις οποίες ανιχνεύτηκε αμύγδαλο, το οποίο δεν επισημαινόταν, ως έπρεπε, αφού αποτελεί αλλεργιογόνο συστατικό. Οι σοκολάτες διακινήθηκαν από την επιχείρηση «LIDL Hellas». Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές, που είναι αλλεργικοί στo αμύγδαλο και έχουν στην κατοχή τους το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν. 

PostHeaderIcon Kρούσμα ύποπτης μεταδοτικής ασθένειας στο λιμάνι του Πειραιά

 
κρούσμα ύποπτης μεταδοτικής ασθένειας στο λιμάνι του Πειραιά


Η Λιμενική Αρχή Πειραιά ενημερώθηκε, ότι στις 07.00 σήμερα το πρωί, πρόκειται να καταπλεύσει στο λιμάνι, προερχόμενο από Κροατία, το πλοίο «NORWEGIAN JADE» σημαίας Μπαχάμες, με 2.927 επιβάτες και πλήρωμα 1.099 άτομα.

PostHeaderIcon Ηλικιωμένη θύμα αγέλης σκυλιών!

 

 Τον χάρο με τα μάτια της είδε μια ηλικιωμένη γυναίκα σε κεντρική πλατεία της Βέροιας όταν, την στιγμή που κατευθυνόταν προς την εκκλησία για να παρακολουθήσει την λειτουργία, δέχθηκε επίθεση από μια αγέλη αγριεμένων σκυλιών!

PostHeaderIcon Συνεχίζουν ακάθεκτοι οι ιδιοκτήτες ταξί στη Θεσσαλονίκη

 
Έξω από το κτήριο του Μηχανολογικού, στην περιοχή της λαχαναγοράς, θα συγκεντρωθούν σήμερατο πρωί οι ιδιοκτήτες ταξί της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι συνεχίζουν κατά αυτό τον τρόπο για τρίτη εβδομάδα τις κινητοποιήσεις τους.

PostHeaderIcon Τρεις Τούρκοι νεκροί από ενέδρα κούρδων ανταρτών


Άνοιξαν πυρ εναντίον αυτοκινητοπομπής

Τρεις τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλα τρία άτομα τραυματίστηκαν σήμερα σε ενέδρα κούρδων ανταρτών στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Όπως έγινε γνωστό από τοπικές πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας μια ομάδα ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) άνοιξε πυρ εναντίον αυτοκινητομπής κοντά στην πόλη Μπασκαλέ με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό τριών στρατιωτών. Ανάμεσα στους τρεις τραυματίες βρίσκεται και ο αντινομάρχης του Μπασκαλέ, ένας από τους σωματοφύλακές του και ένας στρατιώτης.

PostHeaderIcon Με κλειστά Δημοτικά η νέα σχολική χρονιά!

Η νέα σχολική χρονιά που ξεκινάει τον Σεπτέμβριο θα βρει τα Δημοτικά σχολεία της χώρας κλειστά. Οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δηλώνουν αποφασισμένοι να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στους μισθούς τους.
Casus belli για τους εκπαιδευτικούς η νέα περικοπή στο κίνητρο απόδοσης Με τις λέξεις «ντροπή και αίσχος» απάντησε η ΠΑΣΚ Εκπαιδευτικών Π.Ε. στην κυβέρνηση, που με τροπολογία της αποφάσισε να περικόψει κατά 50% το κίνητρο απόδοσης των εκπαιδευτικών, ενώ είχε ήδη προηγηθεί επιστολή της ΔΟΕ στον πρωθυπουργό, εν όψει της νέας περικοπής μισθών, λέγοντας ότι «αυτό αποτελεί για εμάς αιτία πολέμου». 

PostHeaderIcon Περιορίζονται τα δρομολόγια των τρένων τον Αύγουστο

 
 Λιγότερα δρομολόγια μεταξύ Χαλκίδας και Αθήνας πραγματοποιούν από χθες και μέχρι τα τέλη του Αυγούστου τα τρένα του ΟΣΕ. Συγκεκριμένα δεν θα πραγματοποιούνται τα ακόλουθα δρομολόγια:

PostHeaderIcon Spiegel-Online: Χωρίς οικογένεια οι Ελληνες λόγω της κρίσης

Spiegel-Online: Χωρίς οικογένεια οι Ελληνες λόγω της κρίσης 
 
Ρεπορτάζ από την Αθήνα στην ιστοσελίδα Spiegel-Online, με τίτλο «Παιδιά; Αργότερα! Ίσως» και υπότιτλο « Η αβεβαιότητα και ο φόβος επισκιάζουν τον οικογενειακό προγραμματισμό στην Ελλάδα. Το ποσοστό των γεννήσεων βρίσκεται στο ναδίρ, ενώ αντίθετα αυξάνεται δραματικά ο αριθμός διακοπών των εκτρώσεων. Η κρίση χρέους εντείνει αυτή την τάση», αναφέρει μεταξύ άλλων: 

PostHeaderIcon Όλη η αλήθεια για το μέλλον της ΕΡΤ


Αποκαλύψεις σχετικά με το μέλλον της δημόσιας τηλεόρασης και τα όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα έκανε ο ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5».
Όπως διευκρίνισε η αξιολόγηση του προσωπικού της ΕΡΤ θα γίνει από ανεξάρτητους φορείς, ενώ παραδέχτηκε ότι θα γίνουν συγχωνεύσεις και μάλιστα όχι μόνο στην ΕΡΤ αλλά και στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και στο δημόσιο ραδιόφωνο! 


PostHeaderIcon Μοναδική σφραγίδα με ιερογλυφική γραφή βρέθηκε στην Κρήτη

Μοναδική σφραγίδα με ιερογλυφική γραφή βρέθηκε στην Κρήτη 
Περισσότερα από 800 ανθρωπόμορφα ειδώλια, γυναικεία και ανδρικά, ομοιώματα μελών του ανθρώπινου σώματος, αρκετά σε μορφή ζώου, αγγεία, τμήματα πήλινων πλακιδίων με επίθετα ειδώλια πτηνών και διπλών κεράτων, πλήθος πήλινα σφαιρίδια. Ολα αυτά και πολλά ακόμη σε ένα μινωικό «ιερό κορυφής» σε υψόμετρο 858 μέτρων στο όρος Βρύσινα της Κρήτης, στα νότια του Ρεθύμνου. Και το εξαιρετικό εύρημα της φετινής ανασκαφικής περιόδου: Μία τετράπλευρη σφραγίδα από βαθυκόκκινο ίασπη, με χαραγμένα σημεία της μινωικής ιερογλυφικής γραφής και στις τέσσερις επιφάνειές της, που την αναδεικνύει ως τη μοναδική ως τώρα παρουσία της αρχαιότερης γραφής των Μινούτων στη δυτική Κρήτη.

PostHeaderIcon Αναβολή για 6η φορά πήραν οι συνήγοροι της Αντωνίας Ηλία

 
 
Για 6η φορά ανεβλήθη σε τοπικό δικαστήριο του Λονδίνου η συζήτηση για την έκδοση της πρώην ανακρίτριας Αντωνίας Ηλίας.

Οι συνήγοροι της κ. Ηλία, η οποία είναι φυγόδικος και κατηγορείται για συμμετοχή στο παραδικαστικό κύκλωμα, ζήτησαν περισσότερο χρόνο για να μπορέσουν να συνεργαστούν με τον Έλληνα δικηγόρο της πρώην ανακρίτριας, ενώ υποστήριξαν ότι κάποια από τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται έχουν παραγραφεί ενώ άλλα δεν στοιχειοθετούν αδικήματα τα οποία δικαιολογούν την έκδοσή της.

PostHeaderIcon Αγανακτισμένοι: «Θα ξαναστήσουμε σκηνές στο Σύνταγμα»

 


Μπορεί μετά από παρέμβαση του δημάρχου Αθηναίων, κ. Γιώργο Καμίνη, οι σκηνές, τα κιόσκια και τα πανό να εξαφανίστηκαν από το Σύνταγμα, φαίνεται, ωστόσο, πως οι Αγανακτισμένοι είναι αποφασισμένοι να μην εγκαταλείψουν την αγαπημένη τους πλατεία.

Το απόγευμα της Δευτέρας, ύστερα από πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στην πλατεία Κοτζιά, διαδηλώνοντας την αντίθεσή τους στην απόφαση του Γιώργου Καμίνη, να απομακρυνθούν οι σκηνές τους από το Σύνταγμα, οι Αγανακτισμένοι δήλωσαν πως θα επιστρέψουν στην πλατεία.
«Το Σύνταγμα είμαστε εμείς και θα είμαστε παντού», φώναζαν οι Αγανακτισμένοι της Αθήνας.
Δήλωσαν μάλιστα ότι θα επιχειρήσουν με κάθε τρόπο να «επανεγκατασταθούν» στο Σύνταγμα, γεγονός που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ανοίγματος ενός νέου μετώπου με την κυβέρνηση.
Χαρακτηριστικό είναι ότι αμέσως μετά την πορεία στο κέντρο, οι Αγανακτισμένοι επέστρεψαν στο Σύνταγμα για να συζητήσουν την πορεία των δράσεων τους.



PostHeaderIcon Ιός Δυτικού Νείλου: φοβούνται αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα

 
Ακόμη δύο άνθρωποι, ένας στη Θεσσαλονίκη και ένας στη Λάρισα, εμφάνισαν εγκεφαλίτιδα το Σαββατοκύριακο έπειτα από τσίμπημα κουνουπιού, ενώ στην περιοχή της Αττικής η νόσος χτύπησε δύο άλογα. Μέχρι στιγμής τα επιβεβαιωμένα κρούσματα με βαριά συμπτώματα της νόσου από τον ιό του Δυτικού Νείλου είναι τρία, ενώ οι ειδικοί αναμένουν αύξηση των κρουσμάτων. Πέρυσι - πρώτη φορά που εμφανίστηκε στη χώρα μας - η νόσος στοίχισε τη ζωή σε 34 ανθρώπους.

PostHeaderIcon Σαν σήμερα

338 π.Χ: Η Μάχη της Χαιρώνειας: Ο Φίλιππος Β' ο Μακεδών νικά τις ενωμένες δυνάμεις Αθηναίων και Θηβαίων και καθίσταται κυρίαρχος του τότε ελληνικού χώρου.
1776: Η Διακήρυξη της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας υπογράφεται και επισήμως.
1826: Άλωση της Αθήνας από τον Κιουταχή.
1865: Ο Λιούις Κάρολ εκδίδει το μυθιστόρημά του «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων».
1913: Τρεις ορειβάτες πατούν για πρώτη φορά στον Μύτικα, την ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου. (Επιχείρηση «Μύτικας»)
1961: Οι Beatles δίνουν την πρώτη συναυλία τους ως συγκρότημα στο Cavern Club του Λίβερπουλ.


PostHeaderIcon Γενική πρόγνωση καιρού για Τρίτη 02/08/2011

 
Διατήρηση του άστατου καιρού με παροδικές βροχές ή καταιγίδες στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στη Χαλκιδική και μετά το μεσημέρι στα ορεινά κυρίως τμήματα της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας, περιμένουμε την Τρίτη 2 Αυγούστου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 32 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 18 έως 32 στη Δυτική Ελλάδα, από 18 έως 34 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 22 έως 32 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, ενώ στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 34 βαθμούς Κελσίου.

PostHeaderIcon καλημέρεςς



Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin