Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon FlashBack στο παρελθόν του Ιντερνετ

Παραξενεύτηκα ειλικρινά προχτές όταν κάποιοι φίλοι μου δεν ξέρανε το WayBack Machine, μια φοβερή ιστοσελίδα που υπάρχει πάνω απο 7 χρόνια τώρα τουλάχιστον.

Δεν είναι καθόλου κακό φυσικά, αλλά αμέσως σκέφτηκα οτι τότε πρέπει να γράψω αμέσως άρθρο διότι έχω περάσει αρκετές ώρες σ αυτήν την ιστοσελίδα χαμογελώντας και νοσταλγώντας παλιές καλές ιστοσελίδες...

PostHeaderIcon Σειρά γραμματοσήμων στις ΗΠΑ για Αμερικανούς φιλέλληνες

 
Σειρά γραμματοσήμων στις Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι αφιερωμένη σε Αμερικανούς φιλέλληνες και αναμένεται να κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Απρίλιο από τα αμερικανικά ταχυδρομεία.

PostHeaderIcon Εικονική Περιήγηση της Ελλάδας

Πάρε το ποντίκι στα χέρια σου και ξεκίνα για μια ανεπανάληπτη οπτική και ηχητική πλοήγηση στον τόπο που δημιούργησαν μυθικοί ήρωες και θεοί, την Ελλάδα.
Τα ελληνικά νησιά αποκαλύπτουν τις δαντελένιες ακρογιαλιές, τις φυσικές τους ομορφιές, τα μνημεία και την ιστορία τους υπό το πρίσμα της πανοραμικής απεικόνισης 360 μοιρών.

Η περιήγηση ξεκινά με το πρώτο κιόλας κλικ σε ένα από τα σημεία που επισημαίνονται με κόκκινο αστερίσκο στο χάρτη.
Μπροστά στα μάτια σου ξεδιπλώνονται η μία μετά την άλλη οι υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες, τις οποίες μπορείς να περιστρέψεις σε όλα τα σημεία του ορίζοντα, αλλά και να φέρεις κοντά τις λεπτομέρειες με τη δυνατότητα zoom. Με τα κιτρινόμαυρα φιδογυριστά βέλη περιηγήσου βήμα – βήμα στα σημαντικότερα αξιοθέατα του τόπου, ενώ με τις ημισελήνους δες νυχτερινές λήψεις, με τα μικρά πορτοκαλί μπαλόνια πάρε πληροφορίες σε δύο γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά) για τα σημεία που στέκεσαι και με τα μεγάλα μπαλόνια δες αεροφωτογραφίες της περιοχής.
Την ίδια ώρα στο κάτω μέρος της οθόνης ένας χάρτη του νησιού σε πληροφορεί για την πορεία που διαγράφεις περιηγούμενος από τη μια τοποθεσία στην άλλη.
Παραλίες , μουσεία, εξωκκλήσια ζωντανεύουν στην οθόνη του υπολογιστή σου ενώ η προσθήκη φυσικού ήχου έρχεται να ολοκληρώσει το συναίσθημα ότι βρίσκεσαι εκεί…

περισσότερα εδώ
 

PostHeaderIcon Ρομπότ στα θρανία!

 

Ένας έφηβος από τις Ηνωμένες Πολιτείες παρακολουθεί μαθήματα στο σχολείο με τη βοήθεια ενός ειδικού ρομπότ, αφού το ανοσοποιητικό του σύστημα δεν του επιτρέπει να έρχεται σε επαφή με άλλους ανθρώπους. 

Ο Λίντον Μπέιτι από το Τέξας, παρότι ζει σε κατάσταση απομόνωσης στο σπίτι του, μπορεί να πηγαίνει στο σχολείο και να κάνει παρέα με τους συμμαθητές του χρησιμοποιώντας ένα ρομπότ από χρωμιοχάλυβα το οποίο στην κορυφή φέρει μία οθόνη, όπου προβάλλεται το πρόσωπο του μικρού μαθητή. Το πρωτοποριακό «ρομπότ - άβαταρ» έχει ύψος 120 εκατοστά και κινείται με ευκολία στο σχολείο, συλλέγοντας πληροφορίες τις οποίες στέλνει στο σπίτι του Λίντον μέσω ενός λογισμικού βιντεο - διάσκεψης. 

Πρόκειται για την πρώτη φορά που η συγκεκριμένη τεχνολογία χρησιμοποιείται σε σχολείο. Ο Λίντον που πάσχει από την πολυκυστική νόσο των νεφρών, δεν έχει τη δυνατότητα να βγαίνει καθόλου από το σπίτι του, καθώς το ανοσοποιητικό του σύστημα δεν μπορεί να καταπολεμήσει τα μικρόβια που προσβάλλουν τον οργανισμό. 

«Πλέον έχει λόγο για να σηκώνεται το πρωί. Παίρνει τα φάρμακά του, τρώει και περιμένει το κουδούνι του σχολείου να χτυπήσει», είπε η μητέρα του αγοριού, Σέρι. Το ρομπότ κοστίζει περίπου 3,5 χιλιάδες ευρώ και διαθέτει κάμερα, ηχεία και μικρόφωνο και ο Λίντον συνδέεται σε αυτό από τον προσωπικό του υπολογιστή στο σπίτι.

PostHeaderIcon Στο “ψυγείο” η ιδέα για ένα νέο Κολοσσό!

Aναβάλλονται μέχρι νεωτέρας... και συγκεκριμένα μέχρι ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας τα φιλόδοξα σχέδια για τη χρηματοδότηση από διεθνείς οίκους του έργου του νέου κολοσσού της Ρόδου.

PostHeaderIcon «Las Guerreras» ή αλλιώς οι «Γυναίκες-Μαχητές» της Σιουδάδ Χουάρες

Μια ομάδα  γυναικών στο Μεξικό, πάνω  σε ροζ μοτοσικλέτες μοιράζουν τρόφιμα και φάρμακα στους φτωχούς σε μία από τις πλέον θανατηφόρες πόλεις του κόσμου τόσο για να  διαμαρτηρηθούν όσο και να μειώσουν τις στερήσεις που όπως λένε  τροφοδοτούν τη βία.
Οι βιαιες αψιμαχίες ανάμεσα σε συμμορίες ναρκωτικών στη Σιουδάδ Χουάρες έχουν σκοτώσει 6.700 άτομα από το 2008, μεταξύ των οποίων εκατοντάδες γυναίκες. Ο σύλλογος τους αυτοαποκαλείται «Las Guerreras” (Η Γυναίκες Μαχητές) και κάνουν βόλτες με τις χειροποίητες chopper μηχανές τους και  κάθε Κυριακή στις επικίνδυνες γειτονιές γύρω  από την πόλη που συνορεύει με το Ελ Πάσο του Τέξας.


PostHeaderIcon Απαγόρευσαν την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου!

Απαγόρευσαν την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου! 
Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ οι ερωτευμένοι στη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ δεν θα μπορούν να γιορτάσουν στις 14 Φεβρουαρίου της Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου επειδή οι τοπικές αρχές έχουν απαγορεύσει από φέτος γιορτασμούς τέτοιου είδους για λόγους «πνευματικής ασφάλειας».

PostHeaderIcon Απέλαση βρετανού δημοσιογράφου που κάλυπτε την υπόθεση Wikileaks από τη Ρωσία

 
Την ενασχόλησή του με την υπόθεση Wikileaks φαίνεται ότι πλήρωσε βρετανός δημοσιογράφος που απελάθηκε, χωρίς αιτιολογία, όπως καταγγέλλει, από τις ρωσικές αρχές. Ο Λιουκ Χάρντινγκ, ανταποκριτής της Guardian στη Μόσχα, υποστηρίζει ότι η Ρωσία τον απέλασε. 
Όπως έγραψε ο ίδιος στο Twitter: “Με σταμάτησαν στον έλεγχο, με κλείδωσαν σε ένα κελί και στη συνέχεια με απέλασαν χωρίς εξήγηση”. Φαίνεται ότι οι ρωσικές αρχές του αρνήθηκαν την είσοδο στη χώρα, λόγω ρεπορτάζ που είχε κάνει σχετικά με τα αμερικανικά διπλωματικά έγγραφα που διέρρευσαν από τον ιστότοπο Wikileaks και περιείχαν αναφορές για την πολιτική ηγεσία της Ρωσίας, κάθε άλλο παρά κολακευτικές. 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ρωσικές αρχές προχώρησαν στην απέλαση του δημοσιογράφου, παρά το γεγονός ότι η βίζα του ήταν έγκυρη. 


PostHeaderIcon Σε ζωντανή μετάδοση η δίκη του γιατρού του Τζάκσον

http://www.faretra.gr/images/1_r3azi.jpg 
Ζωντανά θα μεταδοθεί η δίκη του καρδιολόγου Κόνραντ Μάρει, γιατρού του Μάικλ Τζάκσον που κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.
Την έγκριση για τη μετάδοση της δίκης έδωσε ο δικαστής Μάικλ Πάστορ, του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Λος Άντζελες.


PostHeaderIcon Σκοτώθηκε...στέλνοντας μήνυμα με το κινητό του

 
Ενας νεαρός σκοτώθηκε στη Μελβούρνη στέλνοντας μηνύματα με το …κινητό του.
Ο 19χρονος Ράιαν Ρόμπινς είχε συνοδεύσει δύο άγνωστα κορίτσια στο αυτοκίνητό τους σε πολυώροφο πάρκιγκ στο κέντρο της Μελβούρνης.

Ακολούθως προσπάθησε να στείλει ένα sms σε φίλο του. Αφοσιωμένος στο κινητό του δεν πρόσεξε και έπεσε από τον έβδομο όροφο με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο.
"Όπως μάθαμε είχε πιει αλλά δεν ήταν μεθυσμένος" είπε η γιαγιά του Πατρίσια Σρόετερ.


PostHeaderIcon Ελληνοτουρκική συνεργασία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Μια ελληνική και μια τουρκική εταιρία θα συνεργαστούν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στην πόλη Al Ain (Άμπου Ντάμπι) για την κατασκευή έργων στρατιωτικού αεροδρομίου.Συγκεκριμένα η κοινοπραξία εταιρειών της ελληνικής Αθηνά ΑΤΕ και της τουρκικής Arma – Elektropanc ,ανέλαβε την κατασκευή των έργων υποδομής, της πίστας ελιγμών (apron) και του υπόστεγου αεροσκαφών.


PostHeaderIcon Ελβετία: ΜΚΟ ζητούν να δικαστεί ο Τζορτζ Μπους ο νεώτερος για βασανισμούς κρατουμένων

 
Την ακύρωση της προγραμματισμένης επίσκεψης στην Ελβετία, του πρώην προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Τζορτζ Μπους, χαιρέτισαν μέλη οργανώσεων υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που δραστηριοποιούνται στη χώρα.
Μετά την κατάθεση αγωγών ενώπιον της ελβετικής δικαιοσύνης κατά του Μπους από ιδιώτες που καταγγέλλουν ότι έπεσαν θύματα βασανιστηρίων, ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ θα διωχθεί αν επισκεφθεί τη χώρα. 

PostHeaderIcon Facebook | Στο τσακ πρόλαβε να σωθεί!

 
Ο Robert Chambers (σ.σ. ο άνθρωπος στην εικόνα) είναι ένας άνθρωπος με μυική δυστροπία. Να φανταστείτε δε μπορεί εύκολα να κινηθεί και δεν ελέγχει πλήρως τα χέρια του, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να πληκτρολογήσει κιόλας. Θα μου πείτε -Πού κολλάει το Facebook στην ιστορία;

Η γυναίκα του, λοιπόν, είχε βάλει μία τοστιέρα την οποία και ξέχασε να σβήσει, με αποτέλεσμα αυτή να πιάσει φωτιά. Εκείνος βρισκόταν στον καναπέ του και έπαιζε «Evony», ένα παιχνίδι του Facebook, όταν αντιλήφθηκε τους καπνούς από την κουζίνα. Μη μπορώντας ο ίδιος να καλέσει την πυροσβεστική, έγραψε σε μια ομάδα που συμμετέχει στο Facebook δίνοντας τη διεύθυνση του και ένας άνθρωπος από εκεί κάλεσε την πυροσβεστική και ο Robert Chambers σώθηκε στο τσακ!


πηγή

PostHeaderIcon Μολυσμένοι με ιό το ένα τρίτο των υπολογιστών των ευρωπαίων

 
Μολυσμένοι με ιό είναι οι υπολογιστές σχεδόν του ενός τρίτου των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ανακοίνωσε την Δευτέρα η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ.

PostHeaderIcon "Σκεφτείτε ελληνικά"...σουξεδάκι από Καρατζαφέρη - Μπεκατώρου


PostHeaderIcon Κάνουν προξενιό με κλεμμένες μας φωτογραφίες από το Facebook!

 

Έκλεψαν φωτογραφίες από το Facebook και έκαναν νέο site. Ανάμεσα στα θύματα Έλληνες ηθοποιοί, τραγουδιστές ακόμη και... υπουργοί!

Νεοσύστατο site για γνωριμίες δημιούργησε βάση δεδομένων με 250.000 φωτογραφίες προσώπων που έκλεψε από προφίλ του Facebook, παραβιάζοντας τους όρους χρήσης.

Όπως αναφέρει το AFP, ο δικτυακός τόπος Lovely-faces.com εμφανίζει τις φωτογραφίες κατηγοριοποιημένες σε ομάδες, όπως «πονηρές γυναίκες» και «άνδρες με αυτοπεποίθηση».
 

PostHeaderIcon Πετυχημένη φάρσα, η συναυλία της GaGa στην Ελλάδα!

Πετυχημένη φάρσα, η συναυλία της GaGa στην Ελλάδα!
 
Λέγεται SocialFail και είπαν να κάνουν μια πλάκα να δουν πόσο γρήγορα εξαπλώνεται ένα νέο στην Ελλάδα μέσω της δύναμης του διαδικτύου...
 

PostHeaderIcon Wi-Fi από τον γείτονα

Είναι πλέον γνωστή σε όλους μας η συνήθεια να «δανειζόμαστε» την Wi-Fi σύνδεση που ανιχνεύουμε στο χώρο εμβέλειάς μας και είτε αυτή είναι ελεύθερη (χωρίς κάποιο κωδικό πρόσβασης), είτε βρίσκουμε τρόπο να τον παρακάμψουμε. Σύμφωνα με την εταιρία Wi-Fi Alliance, σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στις ΗΠΑ το 32% των ερωτηθέντων παραδέχεται ότι προσπαθεί να εισέλθει σε ξένα απροστάτευτα Wi-Fi δίκτυα που δεν τους ανήκουν. Αυτό συγκρινόμενο με το 18% αντίστοιχης έρευνας που είχε διενεργηθεί τον Δεκέμβριο του 2008 δείχνει την αυξητική τάση. 
 

PostHeaderIcon Spiegel: 600 δισ. ευρώ οι καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία

 Spiegel: 600 δισ. ευρώ οι καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία
Τρεις φορές περισσότερα χρήματα έχουν καταθέσει Έλληνες στην Ελβετία απ’ ότι στην ίδια τους τη χώρα, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel. Ούτε λίγο ούτε πολύ μιλάμε για καταθέσεις ύψους περίπου 600 δισ. ευρώ! Η ελληνική κυβέρνηση δε, είναι πεπεισμένη ότι μεγάλο μέρος αυτού του ποσού δεν έχει δηλωθεί στην εφορία

PostHeaderIcon Ιούλιος Βερν: Η Google αφιερώνει στον μεγάλο Γάλλο συγγραφέα

Ιούλιος Βερν: Η Google αφιερώνει στον μεγάλο Γάλλο συγγραφέα 
Ιούλιος Βερν, ο γνωστός Γάλλος συγγραφέας, γεννήθηκε σαν σήμερα 8 Φεβρουαρίου πριν 183 χρόνια. Αυτός είναι ο λόγος που η Google του αφιέρωσε το σήμα της με το οποίο μας ταξιδεύει μέσα σε ένα υποβρύχιο.

Μέσα από τα βιβλία του τα παιδιά όλου του κόσμου ταξιδεύουν σε χώρες και καταστάσεις φανταστικές για την εποχή του αλλά αληθινές για το σήμερα!
Εργαζόταν ακατάπαυστα και η τελειομανία του φαίνεται από μια δήλωσή του: «Δουλεύω με αργούς ρυθμούς και είμαι πάντα ανήσυχος. Γράφω και επανέρχομαι σε κάθε πρόταση μέχρι που να πάρει τη μορφή που επιθυμώ. Ταυτόχρονα, πάντα έχω στο μυαλό μου κι άλλα διηγήματα, πάντα σκέφτομαι νέες ιστορίες».


PostHeaderIcon Ρώσος χάκερ έκλεψε $10 εκατομμύρια από τράπεζα της Σκωτίας

 
Την ενοχή του παραδέχτηκε ένας 27χρονος Ρώσος, ο οποίος έκλεψε 10 εκατομμύρια δολάρια από την πρώην Βασιλική τράπεζα της Σκωτίας το 2008, μπαίνοντας σε λογαριασμούς, μετέδωσε το RIA News.

PostHeaderIcon Η Οδύσσεια στα Special Olympics

Εντυπωσιακό θέαμα με «αναπαράσταση» της Οδύσσειας του Ομήρου επιφυλάσσεται για την τελετή έναρξης των ΧΙΙΙ Παγκόσμιων Θερινών Αγώνων Special Olympics, που θα γίνει στις 25 Ιουνίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Το πλοίο του Οδυσσέα, ο Ποσειδώνας, ο κύκλωπας Πολύφημος, οι Σειρήνες αλλά και ο Ηλιος πάνω στο άρμα του πρωταγωνιστούν σ΄ αυτό το θέαμα, που θα συνοδεύεται από μουσική, κίνηση και ειδικούς φωτισμούς.

PostHeaderIcon Τήλος η Θεσσαλονίκη - Ναι σε Gay γάμους και gay pride λέει ο Μπουτάρης

 

Διατεθειμένος να προχωρήσει σε όλες τις ενέργειες που δείχνουν σε βασμό στην διαφορετικότητα του καθενός είναι ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Ο Μητροπολιτης 'Ανθιμος το ξέρει;

"Οι επιλογές του καθενός είναι αναφαίρετο δικαίωμά του. Κι αυτά που θεωρούνται δεδομένα στις δυτικές κοινωνίες θα πρέπει να τα βλέπουμε με αυτήν την σκοπιά και να μην μας κάνουν εντύπωση."

PostHeaderIcon Κοστολόγησαν βρέφος για 14.000 ευρώ

Τέσσερις αλλοδαπούς συνέλαβαν αστυνομικοί στην Ξάνθη, με την κατηγορία ότι επιχείρησαν να πουλήσουν βρέφος τριών ημερών, έναντι του ποσού των 14.000 ευρώ.


Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, οι τρεις άνδρες και η μία γυναίκα, Βουλγαρικής καταγωγής, συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω μέσα στο Νοσοκομείο της Ξάνθης, καθώς αποπειράθηκαν να πουλήσουν το βρέφος στο ζευγάρι τον αστυνομικών, που παρουσιάστηκαν ως ενδιαφερόμενοι.

PostHeaderIcon Τεστ πατρότητας και στα....φαρμακεία!

Μέχρι τώρα, τα τεστ πατρότητας γίνονταν συνήθως σε ειδικά κέντρα γενετικού ελέγχου ή σε μεγάλα θεραπευτήρια που διαθέτουν τον κατάλληλο εργαστηριακό τομέα για DNA τεστ και, ειδικότερα, για τέτοιου είδους τεστ ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που και μέσω διαδικτύου, γινόταν ευρέως η κυκλοφορία αυτού του είδους των τεστ.
Τώρα, οι παραγωγοί τους, κατάφεραν να τα πωλούν και στα φαρμακεία, σε μορφή kit για τεστ στο σπίτι!

Τα τεστ πατρότητας, γίνονται με εύκολο τρόπο και θα έχουν πλέον σχετικά χαμηλό κόστος. Δυστυχώς όμως, έχουν ένα επιτρεπτό επιστημονικά περιθώριο λάθους και καθόλου δεν αποκλείουν τους λανθασμένους χειρισμούς του ενδιαφερομένου - χειρισμοί που μπορεί να οδηγήσουν σε τεράστιες παρεξηγήσεις, όταν βγουν λανθασμένα αποτελέσματα.

Στη Βρετανία, τα τεστ στα φαρμακεία θα στοιχίζουν στους καταναλωτές από τον επόμενο μήνα περίπου 250 ευρώ (γύρω στα 40 η αγορά του kit και 210 η επεξεργασία του τεστ μετά την αποστολή του στο ειδικό εργαστήριο). Οι Βρετανοί ψυχολόγοι ήδη συνιστούν σε όσους σκέφτονται να το κάνουν, να αναζητήσουν και τη βοήθεια ειδικού για να αντιμετωπίσουν το αποτέλεσμα που ίσως δεν τους χαροποιήσει....

Εκεί, η Πολιτεία πήρε άλλο ένα μέτρο για να αποφύγει τη διενέργεια του τεστ χωρίς τη συναίνεση των ενδιαφερομένων και απαιτεί ο φαρμακοποιός, να παραλάβει φωτοτυπία της άδειας οδήγησης ή του διαβατηρίου τόσο της μητέρας όσο και του πατέρα και επίσης έγγραφη συναίνεση και των δύο.

Αν το τεστ πατρότητας αφορά σε παιδί άνω των 16 ετών, απαιτείται και η δική του συναίνεση. Το τεστ γίνεται με δείγμα σάλιου που συλλέγεται με μπατονέτα - σαν αυτήν που έχουμε για να καθαρίζουμε τα αυτιά μας.

PostHeaderIcon Καλημέρα...


Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin