Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

PostHeaderIcon Διημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο


Διημερίδα με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, πραγματοποιήθηκε στο Κολυμπάρι Χανίων. Η διημερίδα εντάσσεται στο δεύτερο κύκλο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης γονέων και μαθητών, που έχει προγραμματίσει, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.
 
Έμπειροι Αξιωματικοί και στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παρουσίασαν τρόπους ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο, ενώ μέσα από τη διαδραστική συμμετοχή έγινε ανάλυση των ηλεκτρονικών κινδύνων, καθώς και των τρόπων αντιμετώπισής τους. Κατά τη διάρκεια της διημερίδας, ο Προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Αστυνομικός Διευθυντής Εμμανουήλ Σφακιανάκης, μαζί με τους συνεργάτες του αναφέρθηκαν:
  • στη σωστή και ασφαλή χρήση του διαδικτύου, «του καλύτερου εργαλείου που έχουμε σήμερα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Σφακιανάκης
  • στην πλήρη μεταφορά εγκλημάτων του Ποινικού κώδικα από την πραγματική ζωή στον «ηλεκτρονικό κόσμο»
  • στην επισήμανση των κινδύνων για την προστασία των ανηλίκων και ενηλίκων χρηστών του διαδικτύου και στις γνώσεις, τις οποίες πρέπει να κατέχουν οι γονείς για να αντιμετωπίζουν τους κινδύνους
  • στο έργο της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και σε χαρακτηριστικά περιστατικά, που απασχόλησαν την Υπηρεσία αυτή από της ιδρύσεως της.
Στη χθεσινή ημερίδα παρευρέθηκαν ο Μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλόχιος, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Γρηγόριος Τασούλας, η Βουλευτής κα. Λίτσα Κουρουπάκη, ο Βουλευτής κ. Ευτύχης Δαμιανάκης, ο Βουλευτής κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο Εισαγγελέας Εφετών κ. Μιχαήλ Δεληγιάννης, η Αντιεισαγγελέας Εφετών κ. Ειρήνη Χρυσογιάννη. Παρέστησαν επίσης ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Ελευθέριος Οικονόμου, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Κρήτης, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Παραβολιδάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων, Αστυνομικός Διευθυντής Παντελής Μουρτζανός, εκπρόσωποι της κοινωνικοοικονομικής ζωής του τόπου και των τοπικών φορέων, πλήθος κόσμου και προσκεκλημένων, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης. Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλης Όθωνας, σε μαγνητοσκοπημένο χαιρετισμό του, ανέδειξε τον τριπλό στόχο των ημερίδων.
Τόνισε, ότι πρώτος στόχος είναι η ενημέρωση του κοινού για το ειδικό αντικείμενο της ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο, δεύτερος στόχος η ενημέρωση για τη στελέχωση της Ελληνικής Αστυνομίας με εξειδικευμένα στελέχη, ενώ επισήμανε, ότι τρίτος στόχος είναι: «η επανατοποθέτηση του ρόλου της Ελληνικής Αστυνομίας στη συνείδηση των πολιτών, καθώς αγκαλιάζει τομείς της καθημερινότητας και συμβάλλει στην αντιμετώπιση σύγχρονων κοινωνικών προβλημάτων».
Ανάλογο χαιρετισμό σχετικά με τη χρησιμότητα της γνώσης των σύγχρονων τεχνολογιών για την αποφυγή των κινδύνων του διαδικτύου απηύθυναν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Γρηγόρης Τασούλας, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Ελευθέριος Οικονόμου, και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Κρήτης Υποστράτηγος Εμμανουήλ Παραβολιδάκης.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin