Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Διάγγελμα - έκκληση Ομπάμα


Την ανάγκη αύξησης του ανώτατου ορίου του χρέους, επισήμανε Αμερικανός πρόεδρος σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, υποστηρίζοντας ότι μια βραχυπρόθεσμη αύξηση του ορίου τους χρέους της κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν θα είναι ικανή να λύσει το οικονομικό πρόβλημα της χώρας.


Η αύξηση το ορίου, σημείωσε ο Μπαράκ Ομπάμα, θα πρέπει να είναι πολύ μεγαλύτερης διάρκειας από ένα μόλις εξάμηνο, διαφορετικά η χώρα θα οδηγηθεί σε προεπιλογή κρατικών ομολόγων.

Σε μια ύστατη προσπάθεια να πείσει Ρεπουμπλικανούς και Δημοκρατικούς να βρουν λύση συμβιβασμού, ο κ. Ομπάμα είπε: "Δεν θα έχουμε χρήματα να πληρώσουμε τους λογαριασμούς μας" και πρόσθεσε: "Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, θα υποβαθμιστεί η πιστοληπτική μας ικανότητα, οδηγώντας τους επενδυτές σε ολόκληρο τον κόσμο να αναρωτιούνται κατά πόσο οι ΗΠΑ εξακολουθούν να είναι μία καλή επενδυτική επιλογή. Τα επιτόκια των πιστωτικών καρτών θα ανέβουν στα ύψη, όπως άλλωστε και τα στεγαστικά δάνεια ή εκείνα που αφορούν στις αγορές αυτοκινήτων, πράγμα που σημαίνει τεράστια αύξηση των φόρων για τον αμερικανικό λαό".

Την ίδια ώρα, σε δημοσκόπηση της εφημερίδας "Washington Post" και του τηλεοπτικού δικτύου "ABC News", το ένα τρίτο και πλέον των αμερικανών θεωρούν ότι η πολιτική του προέδρου Ομπάμα έχει επιδεινώσει την κατάσταση της οικονομίας, αλλά θεωρούν εξίσου υπεύθυνους τους Ρεπουμπλικανούς. Το 90% των ερωτηθέντων, όπως καταγράφεται στη δημοσκόπηση απάντησαν ότι η κατάσταση της οικονομίας δεν είναι καλή, το 85% ότι ζουν με δυσκολία και τέσσερις στους πέντε ότι είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί μία δουλειά.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin