Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Εμφραγμα στην καρδιά του τουρισμού


Με νέο βαρύ πλήγμα απειλείται ο ελληνικός τουρισμός, η μοναδική ελπίδα ανάκαμψης από την οικονομική κρίση και μάλιστα εν μέσω θερινής περιόδου εξαιτίας των κινητοποιήσεων των αυτοκινητιστών ταξί.
Ηδη χθες οι ιδιοκτήτες ταξί απέκλεισαν για πολλές ώρες αεροδρόμια, λιμάνια, αλλά και βασικές οδικές αρτηρίες στην Αθήνα, τον Πειραιά και πολλές πόλεις της περιφέρειας προκαλώντας απίστευτη ταλαιπωρία στους τουρίστες που έφταναν στη χώρα μας από το λιμάνι του Πειραιά και το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος".
 
Οι περίπου 30.000 ιδιοκτήτες ταξί όλης της χώρας απειλούν πλέον με απεργία διαρκείας, ίσως και από αύριο το πρωί -αμέσως με τη λήξη της 48ωρης κινητοποίησης, η οποία είναι σε εξέλιξη, εάν το υπουργείο Μεταφορών επιμείνει στο σχέδιό του για πλήρη απελευθέρωση του κλάδου.
Σήμερα, μετά το χθεσινό "έμφραγμα" που προκάλεσαν, οι αυτοκινητιστές προγραμματίζουν συγκέντρωση στις 10 το πρωί στα γραφεία του ΣΑΤΑ (Μάρνη) και νέα πορεία -πιθανότατα μηχανοκίνητη- προς την πλατεία Συντάγματος.
Την ίδια στιγμή, οι εικόνες και τα τηλεοπτικά πλάνα με τους ταλαιπωρημένους τουρίστες από την? "κίτρινη πολιορκία" έκαναν τον γύρο του κόσμου μέσω των διεθνών δικτύων προκαλώντας ουσιαστικά το δεύτερο σοβαρό πλήγμα στον τουρισμό, ύστερα από τα εκτεταμένα επεισόδια πριν από μερικές ημέρες στο κέντρο της Αθήνας που είχαν στιγματίσει την εικόνα της Ελλάδας.Το απίστευτο χάος που δημιουργήθηκε από την "πολιορκία" των αυτοκινητιστών πυροδότησε εκ νέου την κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ, η οποία τροφοδοτήθηκε με "πόλεμο" ανακοινώσεων μεταξύ του υπουργού Υποδομών Γ. Ραγκούση και του εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γ. Μιχελάκη.
Το κυκλοφοριακό "έμφραγμα" προκάλεσε και την παρέμβαση της Εισαγγελίας. Συγκεκριμένα η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ελένη Ράικου έδωσε εντολή στις αστυνομικές Αρχές να σχηματίζονται αμέσως δικογραφίες για όσους οδηγούς ταξί διαπιστώνεται ότι διαπράττουν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, όπως αυτό της παρακώλυσης συγκοινωνιών (ειδικά όταν αφορά αποκλεισμό του λιμανιού και του αεροδρομίου).



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin