Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Θεσσαλονίκη: Μετακομίζουν οι οίκοι ανοχής!

 

 

Η μετεγκατάσταση των οίκων ανοχής θα πρέπει να γίνει σε 12 μήνες, ενώ, αμέσως μετά, αν διαπιστώνεται οποιαδήποτε παρασπονδία, οι άδειες θα ανακαλούνται...
Λύση στο πρόβλημα των οχλήσεων που δημιουργεί η παρουσία 29 οίκων ανοχής στο Β΄ Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Θεσσαλονίκης, επιχειρεί να δώσει το Δημοτικό Συμβούλιο, με απόφαση που έλαβε σήμερα, αποδεχόμενο σχετική εισήγηση της διαπαραταξιακής επιτροπής.
 
Η απόφαση προβλέπει την εγκατάστασή τους σε περιοχές μη κατοικίας, που χαρακτηρίζονται επίσημα ως βιοτεχνικές ή βιομηχανικές από το τρέχον γενικό πολεοδομικό σχέδιο. Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία μετεγκατάστασης των οίκων ανοχής του Β΄ Δημοτικού Διαμερίσματος, αυτή θα πρέπει να γίνει σε 12 μήνες, ενώ, αμέσως μετά, αν διαπιστώνεται οποιαδήποτε παρασπονδία, οι άδειες θα ανακαλούνται.

«Οι κάτοικοι αγωνιζόμαστε να ανακτήσουμε το επίπεδο ζωής που είχαμε κάποτε και χάσαμε όταν τα Λαδάδικα έπαψαν να είναι αυτό που ήταν», ανέφερε η εκπρόσωπος των κατοίκων του Β΄ Δημοτικού Διαμερίσματος, Ροδή Φουντουλίδου, που έκανε λόγο για υποβάθμιση της περιοχής και συνεχείς εκκλήσεις των δημοτών για παρεμβάσεις της αστυνομίας.
Ειδικότερα, η απόφαση του Δήμου προβλέπει ότι θα μπορούν να χορηγηθούν μέχρι 35 άδειες, ενώ αίρεται η προϋπόθεση της απόστασης 50 μέτρων μεταξύ των οίκων ανοχής, καθώς η δραστηριότητα αυτή θα χωροθετηθεί σε περιοχές μη κατοικίας.

Επιπλέον, απαγορεύεται τα οικήματα αυτά να έχουν είσοδο επάνω στο βασικό οδικό δίκτυο και προβλέπεται να βρίσκονται σε απόσταση 200 μέτρων τουλάχιστον από ναούς, λατρευτικούς χώρους όλων των θρησκειών και δογμάτων, σχολεία, νηπιαγωγεία, φροντιστήρια, παιδικούς σταθμούς, ΙΕΚ, νοσηλευτικά ιδρύματα, κέντρα νεότητας, αθλητικά κέντρα, οικοτροφεία, βιβλιοθήκες, ευαγή ιδρύματα, πλατείες και παιδικές χαρές.
Σε ό,τι αφορά τη νέα χωροθέτηση ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Ανδρέας Κουράκης, σχολίασε ότι θα ήταν αντισυνταγματικό εκ μέρους του Δήμου να ορίσει συγκεκριμένες περιοχές, ωστόσο, τόνισε: «οι επαΐοντες και όσοι ασχοληθούν με το θέμα, ξέρουν ότι με έμμεσο τρόπο προσδιορίζουμε πού είναι αυτή η περιοχή. Είναι η δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης, μια ευρύτερη, διευρυμένη περιοχή».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin