Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Τα ταξίδια στο χρόνο θα τα συναντάμε τελικά μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας;

Τα ταξίδια θα τα συναντάμε τελικά μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας;

Επιστήμονες απέδειξαν πως η μεγαλύτερη ταχύτητα στο σύμπαν είναι αυτή του φωτός

Για όλους όσους ονειρεύονταν πως κάποτε θα μπορούσαν να ταξιδέψουν στο χρόνο, όπως οι πρωταγωνιστές της γνωστής χολιγουντιανής ταινίας «Επιστροφή στο μέλλον», οι επιστήμονες δυστυχώς έχουν κάποια μάλλον απογοητευτικά νέα.

Τελικά κατέληξαν, μετά από μια δεκαετία ανελειπών συζητήσεων, πως τίποτα δεν μπορεί να πάει γρηγορότερα από το φωτόνιο, υπακούοντας έτσι την θεωρία του Einstein που υποστηρίζει αυτό ακριβώς.

Ο επικεφαλής ερευνητής, Shengwang Du , του πανεπιστημίου του Hong Kong, δήλωσε πως τα αποτελέσματα των πειραμάτων του έρχονται να επισφραγίσουν αυτήν την θεωρία. Συγκεκριμένα απέδειξε πως ένα φωτόνιο δεν μπορεί να ταξιδέψει με ταχύτητα μεγαλύτερη από αυτή του φωτός.

Η ομάδα του είναι η πρώτη που απέδειξε την ύπαρξη πρόδρομων ουσιών στο επίπεδο ενός μόνο φωτονίου και πως αποτελούν το γρηγορότερο τμήμα του, υπό την έννοια της κυματοειδούς μορφής του.

Πριν από δέκα περίπου χρόνια είχε ξεκινήσει ένας νέος κύκλος συζητήσεων σχετικά με τα ταξίδια στο χρόνο που καλλιεργήθηκαν πάνω στην ανακάλυψη για μετάδοση οπτικών παλμών με ταχύτητες μεγαλύτερες από αυτή του φωτός.

Δυστυχώς όμως, οι επιστήμονες λίγο καιρό μετά ανακάλυψαν πως πρόκειται ουσιαστικά για ψευδαίσθηση και πως τα συγκεκριμένα τμήματα των φωτονίων υπό κυματική μορφή δεν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για μεταφορά οποιασδήποτε πληροφορίας.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin