Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Αδημοσίευτα ημερολόγια Ναζί εγκληματία πολέμου «στο σφυρί»


Τα χειρόγραφα του Γιόζεφ Μένγκελε αναμένεται να πιάσουν μέχρι 400.000 δολάρια

Ένας αμερικανικός οίκος δημοπρασιών θα δημοπρατήσει την Πέμπτη αδημοσίευτα ημερολόγια του Ναζί εγκληματία πολέμου Γιόζεφ Μένγκελε. Περίπου 3.500 σελίδες, που εκτιμάται ότι θα πουληθούν σε τιμή από 300.000 έως 400.000 δολάρια. Ο γιατρός που είχε το παρατσούκλι «Άγγελος του Θανάτου» πέθανε στη Βραζιλία πριν από 32 χρόνια.

Τα ημερολόγια που προσφέρονται προς πώληση περιλαμβάνουν αυτοβιογραφικές διηγήσεις, ποίηση και φιλοσοφικές σκέψεις, που γράφτηκαν μεταξύ 1960 και 1975, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο οίκος «Alexander Autographs», που βρίσκεται στο Στάνφορντ του Κονέκτικατ.

Ορισμένα αποσπάσματα αποκαλύπτουν ακριβείς περιγραφές εκδρομών στη ζούγκλα, πορείες σε διάφορες περιοχές, καθημερινή εργασία σε αγροκτήματα. Ο Γιόζεφ Μένγκελε έγραφε ποιήματα, που περιλαμβάνονται στα ημερολόγια αυτά, που περιέχουν επίσης εκτιμήσεις για τις φυλές και την πολιτική.

Ο ναζιστής εγκληματίας, που γεννήθηκε στις 16 Μαρτίου του 1911 στη Γερμανία, έδρασε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς, όπου συμμετείχε στην επιλογή των εκτοπισμένων που θα έπρεπε να θανατωθούν αμέσως στους θαλάμους αερίων. Κατά την παραμονή του στο Άουσβιτς, είχε κάνει πειράματα με πολλούς κρατουμένους.

Ο Μένγκελε, ο οποίος είχε καταφέρει να διαφύγει από την Ευρώπη μετά τον πόλεμο, δεν συνελήφθη ποτέ. Έζησε στη Λατινική Αμερική με διάφορα ψευδώνυμα μέχρι το θάνατό του το 1979 σε ηλικία 67 ετών.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin