Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Ελλάδα, η Κίνα της Ευρώπης! 500 ευρώ βασικός μισθός!

Ελλάδα, η Κίνα της Ευρώπης! 500 ευρώ βασικός μισθός!Ούτε για τα βασικά δεν θα φτάνει ο βασικός μισθός, ο οποίος στις αρχές του 2012, σύμφωνα με τις αλλαγές που έχουν γίνει στον νόμο, θα διαμορφώνεται στα 500 ευρώ για τους νεοεισερχόμενους (ήδη ισχύει) και στα… 900 ευρώ για εργαζομένους με προϋπηρεσία μεγαλύτερη από εννέα χρόνια!!!

Η Ελλάδα μετατρέπεται σε «Κίνα της Ευρώπης», όπως εύστοχα αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμα ο Ελεύθερος Τύπος και το γεγονός είναι τρομακτικό, αφού ναι μεν οι μισθοί σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα πέφτουν, αλλά οι τιμές των προϊόντων με τις αυξήσεις του ΦΠΑ αυξάνονται συνεχώς.

Σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων από την Τράπεζα της Ελλάδας και το ΙΚΑ, οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα έπεσαν μόνο το 2010 9,3%. Από 1.406 ευρώ που ήταν βρέθηκε στα 1.275 ευρώ.

Με βάση τις εκτιμήσεις της ΤτΕ, οι αμοιβές θα μειωθούν 5,8% επιπλέον στον ιδιωτικό τομέα, ενώ με τον «νόμο Κατσέλη» για τις ατομικές συμβάσεις νεοεισερχόμενοι και «έμπειροι» εργαζόμενοι θα αναγκαστούν ή να αρκεστούν σε μισθούς πείνας ή να μείνουν άνεργοι.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin