Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Οι "Ανώνυμοι" έκλεψαν προσωπικά στοιχεία 214.000 τηλεθεατών



Την Παρασκευή μία ομάδα με την ονομασία AnonAustria μπήκε στο σύστημα του GIS και υπέκλεψε πληροφορίες των πελατών του.
Το αυστριακό παρακλάδι της ομάδας χάκερς των "Ανώνυμων" υπέκλεψε τα προσωπικά στοιχεία 214.000 τηλεθεατών της αυστριακής τηλεόρασης, αλλά και τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών 96.000 από αυτούς, έπειτα από μία επίθεση στον οργανισμό που συλλέγει το ραδιοτηλεοπτικό τέλος (GIS), όπως ανακοίνωσε ο GIS.
Οι AnonAustria πιστεύεται ότι είναι τοπικό παρακλάδι ενός ευρύτερου δικτύου χάκερς που είναι γνωστοί ως "Ανώνυμοι" (Anonymous) και οι οποίοι την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσαν ότι μπήκαν στο σέρβερ του ΝΑΤΟ.
Σε διαδικτυακή τους ανακοίνωση οι AnonAustria ανακοίνωσαν ότι στόχος της επίθεσής τους δεν ήταν να βλάψουν τους πελάτες της GIS, αλλά να επισημάνουν την ελλιπή ασφάλειά του.
"Τόσο ευαίσθητα δεδομένα δεν θα πρέπει να αποθηκεύονται για πολλά χρόνια και να είναι τόσο εύκολα προσβάσιμα σε οποιονδήποτε", ανέφερε η ομάδα.
"Ο GIS έχει ήδη αρχίσει να ενημερώνει προσωπικά τους πελάτες του και να τους συμβουλεύει να επιβεβαιώσουν τις κινήσεις στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς", επεσήμανε από την πλευρά του ο GIS.
Την Πέμπτη οι "Ανώνυμοι" είχαν ανακοινώσει ότι είχαν καταφέρει να υποκλέψουν απόρρητα δεδομένα από τους σέρβερς του ΝΑΤΟ, έναν ισχυρισμό που μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιώσει η Ατλαντική Συμμαχία.
Πρόσφατα οι "Ανώνυμοι" της Αυστρίας είχαν επιτεθεί στον ιστότοπο του ακροδεξιού κόμματους FPO και του σοσιαλδημοκρατικού SPO του καγκελαρίου Βέρνερ Φάιμαν.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin