Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Nokia: Στην Accenture το λογισμικό Symbian


Η φινλανδική εταιρεία κατασκευής τηλεφώνων Nokia, ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η συμφωνία με την εταιρεία παροχής συμβουλών διοίκησης Accenture, για την απόκτηση του ελέγχου του συστήματος Symbian της Nokia.


Η Accenture θα έχει την ευθύνη για το Symbian μέχρι το 2016 και περίπου 2.800 εργαζόμενοι της Nokia στην Κίνα, τη Φινλανδία, την Ινδία, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ, θα μεταφερθούν στην Accenture. Η Nokia συναντά προβλήματα στο να συναγωνιστεί στην αγορά κινητών τηλεφώνων, και η αποτυχία της να ανταποκριθεί στην γοργά αναπτυσσόμενη αγορά, είχε ως αποτέλεσμα να εγκαταλείψει την πλατφόρμα Symbian για smartphones το Φεβρουάριο, για χάρη μιας συνεργασίας με τη Microsoft και του λογισμικού Windows Phone.

«Καθώς μεταφέρουμε την βασική μας πλατφόρμα για τα smartphones στο Windows Phone, θα ψάξουμε να βρούμε πιθανές ευκαιρίες, καθώς αναπτύσσουν και διευρύνουν τη γνώση και τις ικανότητές τους πέρα από τη Symbian», δήλωσε ο Jo Harlow, επικεφαλής της μονάδας smartphones της Nokia. Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει στις αρχές Οκτωβρίου, ανακοίνωσε η Nokia.

Η συμφωνία προβλέπει ότι η Accenture θα εργαστεί ακόμη με την Avanade, την εταιρεία παροχής τεχνολογικών υπηρεσιών που ανήκει κατά πλειοψηφικό ποσοστό στην Accenture και επικεντρώνονται στις τεχνολογίες της Microsoft, για να παράσχει περαιτέρω υπηρεσίες στη Nokia.


Πηγή:www.capital.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin