Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Η GM διαψεύδει την πώληση της Opel

 

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία General Motors -εδρεύει στο Ντιτρόιτ- που τηρούσε αρχικά σιωπή απέναντι στη φημολογία ότι «πωλείται η Opel», μέσω εκπροσώπου της που έχει ανώτερη θέση στην ιεραρχία σχολίασε, την Τρίτη ότι «καμία διαπραγμάτευση σε αυτήν την κατεύθυνση δεν γίνεται τώρα», σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του ομίλου.

Την Παρασκευή, η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, ζήτησε από την GM, «να αποσαφηνίσει τα σχέδιά της για την Opel».


Πηγές στην Opel επιβεβαίωσαν το δημοσίευμα της οικονομικής γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, σύμφωνα με το οποίο «ο κ. Νταν Ακερσον, εκτελεστικός γενικός διευθυντής της GM, ενημέρωσε τηλεφωνικώς τον Καρλ Φρίντριχ Στράκε, τον ομόλογό του στην 'Opel' ότι, η GM δεν έχει διαβουλεύσεις με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, επί του παρόντος» για ενδεχόμενη πώληση της «Opel».


Καλά πληροφορημένες
πηγές, μιλώντας στο Γερμανικό πρακτορείο, «δεν απέκλειαν τη διεξαγωγή παρόμοιων συνομιλιών στο απώτερο μέλλον», κάτι που συνάδει με αριθμό ευρωπαϊκών δημοσιευμάτων, εσχάτως, σύμφωνα με τα οποία «τα ζημιογόνα εταιρικά αποτελέσματα στις ευρωπαϊκές αγορές», τόσο της Opel όσο και της βρετανικής Vauxhall, «προκαλούν πονοκεφάλους στην ηγεσία της GM».

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η τύχη της Opel έχει έναν χαρακτήρα έντονα πολιτικό, δεδομένου ότι ανέκαθεν η γερμανική κυβέρνηση επεδίωξε να έχει στο έδαφος της αυτοκινητοβιομηχανίες παραγωγής οχημάτων, με μεγάλη απήχηση στο καταναλωτικό κοινό. Θύμισαν δε ότι το Βερολίνο ήθελε το 2009 να ανακτήσει την «Opel», όμως την τελευταία ώρα η GM ανακοίνωσε ότι «δεν πωλείται».

Σήμερα, δυνητικοί αγοραστές της Opel είναι η Volkswagen και η κινεζική Bai, σημειώνουν παράγοντες της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Από την πλευρά της η Wall street Journal έγραψε σήμερα ότι, «ο Ακερσον κι οι συνεργάτες του θα πουλήσουν, αρκεί το τίμημα να είναι ορθό», κρίνοντας «χωρίς ενδιαφέρον» όλες τις προτάσεις πάνω στο τραπέζι.


Πέρυσι, η Opel
είχε ζημιά δισεκατομμυρίων ευρώ. Για φέτος, όμως, η προοπτική είναι πάρα πολύ καλύτερη, δεδομένων των σε εξέλιξη σχεδίων ανασυγκρότησης, ένα απ τα οποία θέτει τον 'στόχο', η ανώτατη ζημιά για τη φετινή χρήση σε καμία περίπτωση να μην ξεπεράσει τα 500 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή περίπου 722 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.


 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin