Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Financial Times: «Η Γερμανία χρωστάει στην Ελλάδα»

Σε δημοσίευμά τους οι Financial Times επισημαίνουν πως όχι η "άσωτη" Ελλάδα, αλλά η Γερμανία είναι αυτή που χρωστάει στην Ελλάδα. 


Μέσα στο γενικότερο πνεύμα που κυριαρχεί, της συμμόρφωσης των ασώτων και της χρηματοδότησης από τους σώφρονες- εικόνα αληθινή ως ένα βαθμό, σύμφωνα με τους Financial Times- αναφέρουν ότι χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία ακολούθησαν μη βιώσιμες στρατηγικές και ζούσαν με παραπάνω από όσα μπορούσαν. 


Στο δημοσίευμα.αναφέρεται μάλιστα, ότι η κρίση χρέους στην Ευρώπη έχει προκαλέσει το διαχωρισμό μεταξύ των χωρών και έχει πάρει τη μορφή ενός έργου ηθικής που θέτει την άσωτη περιφέρεια, ειδικά την Ελλάδα και την Ιρλανδία, απέναντι στο υπεύθυνο κέντρο -ειδικά τη Γερμανία.


«Αυτό, όμως, δεν είναι όλη η αλήθεια. Το ευρώ είναι καλό για τη Γερμανία, ειδικά για τις εξαγωγές της, γιατί είναι ασθενέστερο από όσο θα ήταν το γερμανικό μάρκο, επειδή ακριβώς περιλαμβάνει την Ελλάδα και την Ιρλανδία», τονίζει ο συντάκτης.


Μάλιστα για να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς θέτει το ερώτημα πού θα βρισκόταν το μάρκο πριν από την κρίση και πού σήμερα αν δεν υπήρχε το ευρώ, δίνοντας την απάντηση πως η Γερμανία δεν θα προχωρούσε απτόητη με ρυθμό ανάπτυξης 4% αν δεν υπήρχε το κοινό νόμισμα.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin