Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon "Βουτιά" στο Χρηματιστήριο

 

Πάνω από 4% υποχώρησε ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. εξαιτίας της τεταμένης πολιτικής κατάστασης και των πρωτοφανών κινητοποιήσεων στο κέντρο της Αθήνας, αγγίζοντας τη χαμηλότερη τιμή των τελευταίων 14 ετών.

Παράλληλα, με μικρή πτώση άνοιξαν οι ευρωπαϊκές χρηματαγορές σήμερα, καθώς οι συζητήσεις σχετικά με το ελληνικό χρέος φαίνεται να αποθαρρύνουν του επενδυτές, όπως σχολιάζει σε άρθρο της η Wall Street Journal.

«Η αδυναμία των ευρωπαίων υπουργών οικονομίας να καταλήξουν σε ένα οριστικό σχέδιο δράσης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο της πτώχευσης», εξηγεί η Capital Spreads και προσθέτει «Με το ΔΝΤ να πιέζει για εφαρμογή σχεδίου στήριξης πριν την απελευθέρωση της επόμενης δόσης του δανείου, οι επενδυτές ανησυχούν ότι ο χρόνος θα τελειώσει πριν καταλήξει η Ευρώπη σε κάποια λύση».

Η πίεση στις αγορές αυξήθηκε ακόμα περισσότερο μετά την απόφαση της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας να προχωρήσει σε αύξηση του αποθεματικού ορίου των τραπεζών κατά μισή μονάδα –για έκτη φορά φέτος.

Στα διεθνή χρηματιστήρια, συνεχίζει το άρθρο, η τιμή του ευρώ ήταν χαμηλότερη από του δολάριου και του γεν, λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας. «Η χαμηλή απόδοση του ευρώ έρχεται εν μέσω της ασταθούς πολιτικής κατάστασης της Ελλάδας και εν όψει της ψήφισης των νέων μέτρων από το ελληνικό κοινοβούλιο», αναφέρει η RBC Capital Markets και καταλήγει: «Αν και η θετική ψήφος δεν είναι σίγουρη, περιμένουμε ότι η κυβέρνηση θα πιέσει για ψήφιση των μέτρων, γεγονός που θα ανακουφίσει το ευρώ».
  



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin